Ludwig-Maximilians-Universität München. Nehéz bejutni? Elég híres és jó egyetem, úgy tudom.
Miket tudtok róla?
Mennyi a tandíj egy szemeszterre?
Nehéz bejutni/nehéz a felvételi? Mik a követelmények?
TopUniversities szerint a világ 66. legjobb egyeteme...
Én konkrétan semmit nem tudok erről az egyetemről, Németországról tudom azt, hogy a tandíj általában 500 euró/félév, és hogy a felvételi követelmény egy Goethe C1-es (vagy hasonló nehézségű) nyelvvizsga a legtöbb egyetemen.
Nézd meg az egyetem honlapját, és ott leírják, hogy melyik szak NC-szak (Numerus Clausus), itt fontos a jó érettségi átlag, mert az alapján vesznek fel. A normál szakoknál nincsen semmilyen extra felvételi követelmény.
Az meg hogy a világ 66. legjobb egyeteme... hát nem tudom, engem ez valószínűleg teljesen hidegen hagyna... Nekem az lenne a fontos, hogy olyat tanuljak ami valamennyire érdekel, értek hozzá, és hogy utána legyen munkám, el tudjak helyezkedni, pénzre tudjam váltani a tudást, stb.
Sikerült?
Esetleg aki erre keveredne, a beiratkozás egyik feltétele Goethe C2! szintű nyelvvizsga.
Heloka.
Ahogy az előző is mondta a tandíjak változatosak, de általában minimálisak (a költségek nagyrészt csak az adataid adminisztrálását, illetve néhány számodra hasznos szolgáltatást fedeznek, pl. Student Card, könyvtár).
A nyelvi követelmények elég homogének. Lehet gondolkozni Goethe nyelvvizsgában (változik, hol C1-et hol C2-t fogadnak el) de arra még egy anyanyelvűnek is készülnie kéne. Ami az összes német nyelvterületen elismert az a TestDAF, itt általában minden vizsgarészben 4-est kell elérned és az oké.
Bejutás:
Ehhez legtöbbször elég nyelvvizsga, és az hogy meglegyenek az érettségiid, a vitt jegyeidet általában nem nézik, kivéve néhány szakot. Cserébe viszont rendesen tanulni kell nem lehet elbukni a vizsgákat, hisz nem is azért vagy ott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!