Hol tudja egy átlag középfokú iskolát végzet ember, hogy létezik Magyarország és fővárrossa Budapest? "Hungary" "central europa" és "Budapest, Hungary"
Spanyolok tény nem tudják, de Németországon és a szomszéd országokon és utód államai túl, hol tudják még? És hol nem jellemző?
Kolumbiában és Venezuelában, meg ha egy nagyobb város utcáján kérdezik, vagy mondod, honnan jöttél, és az mondod hogy Budapest, Hungary.
Akkor ők mondják, tudják, hol van Budapest. – kicsit sértve, hogy ez nyilvánvaló. És tény tudják azok is, akiknek nem mondja az ember, csak azt, hogy Budapest.
Bár úgy hallottam itthon a tévében hogy Bolivában a csak a Tóásó Előd mait hallják. Ez igaz?
Kína egy autonóm területe: Hszincsiang–Ujgur Autonóm terület: jól tudják
De máshol Ázsiában . . . ?
Attól függ milyen az értelmi színvonala az illetőnek.
Én már 8 évesen tudtam például hogy a Föld különböző pontjain található országoknak mi a fővárosa, hol van, és az alapvető adatait tudtam az európai, ázsiai, és amerikai országoknak, ezekkel foglalkoztam sokat, érdekelt ez a dolog, utána olvastam.
Ma már ennél sokkal többet tudok természetesen, de szerintem a legtöbben ismerik az országok földrajzát, stb.
"Nálunk anno földrajz tanár megíratta Amerikai Egyesült Államok Tagállamainak Fővárosai-ból. És határt vonalas és várost jelölő vaktérképes röpdogát. Államokat is írni kelet és jobb volt az eredmény mint az európai vaktérképes röpdogájé"
Bárcsak mindenki tudná az amerikai államok elhelyezkedését, nem itt tartanánk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!