Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Erasmussal külföldön, de csak...

Erasmussal külföldön, de csak 1-2 tárgyat felvéve lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy most szeptemberben leszek harmadéves, így egy év múlva ilyenkor végeznem kellene Bsc-n,viszont szeretnék csúszni egy fél évet,mondjuk agy egyet,mert hiába vannak meg a tárgyaim,az utolsó év más nem is olyan húzós,nem érzem,hogy lenne akkora tudásom,hogy záróvizsgát tegyek,meg a szakdogát is jól meg akarom írni. Arra gondoltam,hogy akkor a 7. félévet esetleg erasmusal külföldön tölteném(az átlagom meglenne hozzá szerintem), de mivel addigra az összes tárgyam is mondjuk meglenne(180 kredit) így ugye a plusszként felvett tárgyak után már fizetnem kellene,vagyis tudom hogy 10% -kal túlléphetem,tehát 18 kredittel,de már így is volt 1-2 pluszban felvett tárgyam.Persze majd személyesen bemegyek a TO-ra érdeklődni,csak most hazautaztam,és ezen most agyalok,gondoltam megkérdezem hátha van valakinek tapasztalata.Szóval röviden a kérdés: Felvehetek-e mondjuk 10 kreditnyi tárgyat az erasmus alatt,habár itt ugye az átlag 30 kredit/félév szokott lenni?

2011. jún. 21. 13:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálunk (BME) az Erasmus-os félév során félévenként min 21 kreditet teljesíteni kell kint. Ha nem teszed, akkor a támogatásból kell visszafizetni arányosan, de maximum a felét. Nálunk egyébként havi 300 euró a támogatás, de csak 5 hónapig (ha 2 félévre mész akkor is max 5 hónapig kapod..).

Viszont mondjuk nálunk akármennyi kreditet teljesíthetsz, nem kell túllépésért fizetni egyáltalán. Szóval simán lehet, hogy más sulikban ez máshogy van.

2011. jún. 21. 14:02
 2/2 A kérdező kommentje:
Aham,értem,köszi..Mindenesetre majd személyesen érdeklődőm,most csak tapasztalatokra voltam kíváncsi.Köszi:)
2011. jún. 23. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!