Hogyan lehet brit orvosi karra átjelentkezni? Vagy van esetleg itt valaki aki a briteknék tanul? /bármi részinformációt szívesen veszek/
Orvostanhallgató vagyok, jövőre szigorlatozom.
A barátom kapott egy nagyon jó álláslehetőséget Londonban és mivel amúgy is ki akartunk menni a diplomám megszerzése után azzal jött elő hogy mi lenne ha ott járnék suliba.
Nézegettük az egyetemek honlapjait, de csak azt írja le hogy mi az a két felvételi mód amivel briteket felvesznek oda. 1. kitűnő bizi aztán 2+3 év suli 2 év alapozó.
2. 1 év felkészítő és 5 év suli aki nem kitűnő
Én kitűnő voltam végig gimiben, érettségim is töri 88% a legrosszabb. Angolból rigó felsőfokú nyelvvizsgám van és novemberben vizsgázom orvosi angolból felsőfokon.
Kérdés:
1. honnan tudhatnám meg hogy beszámítják-e az én 2 évemet ami alatt tulajdonképpen végigvesszük az anatómiát, biokémiát és élettant az ő 2 évükbe?
Akár vizsgázok is ha kell.
2. educatio kiállításon nagyon ki akart még anno vinni egy brit hölgy, de ő nem orvosi karokat mutogatott és azt mondta hogy a brit állam állja a tandíjat stb. amit később kell csak visszafizetni, ez tényleg így van?
Vagy van esetleg itt valaki aki a briteknék tanul?
Köszönöm a válaszokat!
Koszonom a valaszokat!
Hosszu valaszolo: igen, tudon ugy ertettem z most a brit allam fizeti tudom h utana vissza kell fizetni, Education egy kedves brit holgy elmagyarazta. Jah es egy info 10 ev utan a hiteled elevul, tehat ha 9. Evben erte el a kereseted az altaluk meghatarozott osszeet amibol mar levonnak a hitelt akkor csak 1 evig fieted! Csak sajna o nem orvos karokat mutatott hanem biologus stb.
Btw arrol tudtok valamit h az itt elegzett feleveket atszamoljak vagy kulonbozeti vizsgara van-e lehetoseg? Mert tul.keppen ez olyasmi lehet mibt naluk az alapozo 2 ev.
Nyelvvizsgat koszonom h irtad miket fogadnak el!
Bocsánat, én nem rád értettem a skóciás dolgot, hanem más topicokban láttam, hogy ingyen oktatásról világolnak.
Az átszámítást azt meg az egyetemtől kell megkérdezni, ahova felvételt nyertél/nyersz. Ez minden egyetemnél változik. Sajna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!