Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan lehet brit orvosi...

Hogyan lehet brit orvosi karra átjelentkezni? Vagy van esetleg itt valaki aki a briteknék tanul? /bármi részinformációt szívesen veszek/

Figyelt kérdés

Orvostanhallgató vagyok, jövőre szigorlatozom.

A barátom kapott egy nagyon jó álláslehetőséget Londonban és mivel amúgy is ki akartunk menni a diplomám megszerzése után azzal jött elő hogy mi lenne ha ott járnék suliba.

Nézegettük az egyetemek honlapjait, de csak azt írja le hogy mi az a két felvételi mód amivel briteket felvesznek oda. 1. kitűnő bizi aztán 2+3 év suli 2 év alapozó.

2. 1 év felkészítő és 5 év suli aki nem kitűnő

Én kitűnő voltam végig gimiben, érettségim is töri 88% a legrosszabb. Angolból rigó felsőfokú nyelvvizsgám van és novemberben vizsgázom orvosi angolból felsőfokon.

Kérdés:

1. honnan tudhatnám meg hogy beszámítják-e az én 2 évemet ami alatt tulajdonképpen végigvesszük az anatómiát, biokémiát és élettant az ő 2 évükbe?

Akár vizsgázok is ha kell.

2. educatio kiállításon nagyon ki akart még anno vinni egy brit hölgy, de ő nem orvosi karokat mutogatott és azt mondta hogy a brit állam állja a tandíjat stb. amit később kell csak visszafizetni, ez tényleg így van?

Vagy van esetleg itt valaki aki a briteknék tanul?

Köszönöm a válaszokat!

2011. máj. 23. 15:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

eu-s állampolgárként a britekkel hasonló elbírálás alá esel, jogosult vagy a brit diákhitelre is

mindössze a szociális juttatásokból vagy kizárva (pl. szociális alapon adott támogatás), ahhoz általában három év helybenlakás kell

a legjobb feltételekkel Skóciában tudsz tanulni

a részleteket pedig az egyetemtől kell megérdeklődni

fognak válaszolni

nagy biznisz a felsőoktatás, sok zsét nyúlnak le utánatok

2011. máj. 23. 15:48
 2/14 A kérdező kommentje:

Ugh, jajj de szeretem én ilyenkor az EU-t...

Huh akkor már csak azt kéne megtudnom beszámítják-e a tanulmányaimat vagy sem...

Azt meg gondolom már csak tőlük menne. :)

2011. máj. 23. 15:50
 3/14 A kérdező kommentje:
Ja és nagyon szépen köszönöm a választ! Ment a zöld kezecske!
2011. máj. 23. 15:53
 4/14 anonim ***** válasza:

szvsz

London viszonylag drága (minden tekintetben)

[link]

az átjelentkezés valszeg nem lehet ritka, a fenti linken külön kitértek a már felsőoktatásban részt vett hallgatók finanszírozási opciójára

2011. máj. 23. 15:54
 5/14 anonim ***** válasza:
2011. máj. 23. 15:56
 6/14 anonim ***** válasza:
2011. máj. 23. 15:56
 7/14 anonim ***** válasza:
2011. máj. 23. 15:57
 8/14 anonim ***** válasza:

[link]

azért ezt újból ajánlanám, itt jobbak a feltételek

(de London egyébként sokkal jobb)

2011. máj. 23. 15:59
 9/14 anonim ***** válasza:
2011. máj. 23. 16:08
 10/14 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

Amikor én a UCL-re (University College London) jelentkeztem nekem csak 3 tárgyat néztek az érettségiből. A követelmény AAB volt. Orvosin gondolom ez máshogy van, nyílván csak AAA az elfogadott. Ha jelentkezel és megfelelőek a jegyeid, utána behívnak interjúra, ami egy elbeszélgetés. Ott megnézik milyen az angolod. A rigó nyelvvizsgát, azt szépen a kukába ki is dobhatod egyébként. Nem sértésből mondom, nekem is van egy. Ahhoz hogy itt felvegyenek IELTS, TOEFL, Cambridge, stb nyelvvizsga kell, abból is a felsőfokú. Ami a tandíjat illeti, azt nem az állam fizeti, hanem diákhitelt kell igényelni (student loan). A skótoknál sem ingyenes egyébként az egyetemi oktatás, csak a skótoknak. Nem tudom, hogy sokan honnan szedik, hogy teljesen ingyenes az EU állampolgároknak is. A diákhitelre bármilyen EU állampolgár pályázhat. A tandíj változó, nekem pl több mint 3000 font évente. Ezt fedezi a diákhitel és még igényeltem úgynevezett megélhetési hitelt is (maintanance loan), ami fedezi az utazást, kaját,ruhát, stb. Ezt a pénzt egyébként majd csak akkor kell elkezdeni törleszteni ha már dolgozol és a kereseted meghaladja az országonként megszabott minimumot. Valamint, nem vonják tovább ha esetleg munkanélkülivé válsz. Nem úgy mint otthon! Erről egyébként tájékoztatnak a prospektusban is. Nekem nem engedtek egy darab tantárgyat sem beszámmítattni, bár én ötéves képzésben kezdtem és nem orvosin. Remélem ez segített valamennyit. Ha esetleg még van kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok. Sok sikert kívánok!:)

2011. máj. 25. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!