Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan kerülhetnék be a...

Hogyan kerülhetnék be a Harvardra?

Figyelt kérdés
Kérdésemen kívül tudnátok-e arra is válaszolni, hogy mennyi lenne az az összeg, amit be kellene fizetni? Tudom, hogy több milliós a tandíj, de van egy olyan szabály ott, hogyha a szüleid évi átlagkeresete 50.000 usadollár alatt van, akkor valamennyivel kevesebbet lehet fizetni. És ha esetleg ösztöndíjjal is lehetne olcsóbb, akkor mennyi lenne az az összeg amit minimum be kellene fizetni?
2011. máj. 5. 19:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező!

Elolvastam a sok "lelkesítő, buzdító" választ.

Nem tudok érdemben segíteni, de szeretnék kitartást kívánni. Remélem sikerülni fog, és valóra válik ez az álmod.

"Nem születtünk tengeni, mint az állatok, hanem tudni, és haladni előre." /Dante/

31L

2011. máj. 7. 14:09
 12/20 anonim ***** válasza:

Phd-hoz:

Azért könnyebb a PhD, mert az kb konkrétan keresnek. Szóval vannak direkt hirdetések kifejezetten PhD képzésre USA-ba, itthon Magyarországon. Nem BSc, nem MSc, hanem PhD.

2011. máj. 7. 18:03
 13/20 A kérdező kommentje:
A phd képzés néhány helyen fizetős, néhány helyen meg nem. (Mo-n belül, mert ami ingyenes az államilag támogatott.) De mivel én magyar állampolgár vagyok, ezért nekem az USA-ban fizetős lenne a Phd képzés, nem?
2011. máj. 11. 21:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen.Vannak ösztöndíjak.Amúgy hány éves vagy?Tanulod az angolt,milyen szinten?
2011. máj. 12. 08:46
 15/20 anonim válasza:

Miért a harvardra akarsz menni, nem értem...

Ki lehet jutni úgyis, hogy itthon jársz a legjobb egyetemre, a legjobb vagy a szakodon, a legjobb vagy a kutatási területeden, van egy speciális tudásod, nagyon sok eredményed (publikációk, kutatási eredmények, előadások, versenyeredmények stb) és akkor könnyedén pályázhatsz a Harvardra is!

Sőt, már azt is el tudod intézni itthonról, hogy kimész msc-re arra az EU-s egyetemre, ahol a legmagasabb szintű a mikrobiosz képzés, olcsóbb mint az USA és onnan könnyebben pályázhatsz a Harvardra is

Annak egyáltalán nem látom értelmét, hogy Harvardon egy vagy a sok ezer külföldi hallgató közül évekig, itthon sokkal több támogatást kaphatsz mindenfelől, ha tehetséges, szorgalmas és elszánt vagy

Egy jó ösztöndíjjal kimész phd-zni, bekerülsz egy jó kutatócsoportba, nagyon sok anyagi támogatást kapsz és fejlődni is tudsz

2011. máj. 15. 15:43
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A PhD finanszirozasa a vilagon nagyjabol mindenhol ugyan ugy epul fel: 1. vagy anyira jo, hogy kapj penzt, 2. vagy annyira jo, hog felvegyenek, de osztondijat mar nem kapsz.

Egyeberant itt az Allamokban jellemzoen, ha felvesznek PhD-re, akkor biztositott, hogy osztondijat kapsz 4, illetve maximum 5 evig (egyetem valogatja mennyi idore adnak, es mennyi ido alatt kell teljesiteni az egeszet, kurzusostol, tanitastol, es disszertacioirastol egyutt, altalaban 4 ev ez az ido, de vannak helyek, pl. a Princeton, ahol 5.). Az, hogy milyen az allampolgarsagod, senkit sem erdekel, ennek jelentosege PhD jelentkezesnel gyakorlatilag annyi, hogy kernek egy TOEFL vizsgat is, ha az anyanyelved nem angol, es azon egy igen jo pontszamot kell elerni - ennek szintjen ujfent egyeteme valogatja. Az USA-ban a PhD hallgatok nem csekely resze kulfoldi, ez nincsenek smemifele allampolgarsaghoz kotve. Valoban jarhato ut az, ha Mo.-on szerzel BA/BSc diplomat, majd MA/MSc-t is, es PhD-re mar kulfoldre mesz. MA-ra jellemzoen nem adnak osztondijat, bar ez is eltero valamennyire, de osszehasonlithatatlanul kevesebb erre az eselyed, mint PhD-re penzt kapni. Azt azonban mondani sem kell, hogy a szukseges vizsgak letetelen tul (pl. SAT, vagy a GRE) csillagos nyolcasnak kell lenned.

BA szinten millionyi egyutthato alapjan lojuk be, ki kap osztondijat, es ha igen, mennyit, es ki nem. Kulfoldi diakoknak erre kissebb az eselyuk, de korantsem lehetetlen. Ugyanakkor elso korben talan egyszerubb, es mindenkeppen olcsobb BA szintre Angliat megcelozni, sot, Skociat, hiszen ott az oktatas ingyenes EU-s allampolgaroknak is, "csak" a koltsegeket (kaja, szallas, stb) kell fizetni. Az is eppen eleg draga. Bar a skot egyetemek kozul a legerosebb, Edinb. is "csak" a vilagranglistak 50. helye kornyeken van, tehat nem egy top 10 Oxford vagy Cambridge, relative elismertek az ottani egyetemek, (egyeteme valogatja, persze), es konyebb onnan kijonni, mint magyar diplomaval, marcsak a nyelvtudas miatt is, pl.

Azt azonban jo eszben tartani, hogy a Harvard felveteli rataja olyan 9-10% korul mozog, es az ilyen szintu egyetemeken a vilag legjobb diakjaival kell megkuzdeni, hogy bekerulhess. Nem lehetetlen, de rettenetesen kemenyen meg kell erte dolgozni :)

2011. máj. 16. 01:27
 17/20 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszaitokat, sokat segítettetek! Azért pont a Harvardra szeretnék menni, mert úgy tudom, hogy a Nasaba a harvardról lehet a legkönnyebben bekerülni.
2011. máj. 22. 18:20
 18/20 anonim ***** válasza:
31%

Auuu....bocs, de ez most nagyon fajt. A NASA eseteben pedig szerintem eleve az MIT es a CalTech van felulreplezentalva, mint kobocsajto intezmenyek, amikrol gondolom sanszosan nem is hallottal. Es akkor meg sem emlitem, hogy a NASA-nak talan minden mas egyetemnek szorosabb szalai vannak a University of Colorado at Boulder-el...

Harvard, NASA, es minden gyermek urhalyos akar lenni...au.

2011. máj. 23. 02:23
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

van egy álmom. A Harvardon szeretnék tanulni, később pedig a NASA-nál dolgozni mikrobiológusként,"

Merő véletlenségből nem gondolod hogy erősen túlzók az álmaid?Mielőtt túskónak mondasz mást a realitást kellene elővenni nem? Tudod hány százezren akarnak a Harvardon tanulni? Hány millióan akarnak a NASA-nál dolgozni?

2011. dec. 11. 23:59
 20/20 anonim válasza:
Utolsó:Ha mindenki így állna hozzá jött-mentek irányítanák a világot sorsát befolyásoló cégeket
2017. szept. 22. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!