Mekkora az esélye annak, hogy gimnázium után felvegyenek a harvardra vagy a cambridge-re? Még van néhány évem az érettségiig, ha kitűnő vagyok és lesz nyelvvizsgám, akkor lehet nagy segítséget nyújtó ösztöndíjra számítani?
Itt van róla egy GYIK.
Ha látsz esélyt a dologra és ki tudsz pengetni évi több millió forintot, akkor hajrá. Amúgy szerintem fölösleges megpróbálni, de mindegy.
ha jó sok pénzed van akkor van esélyed...egyébként ezekbe a sulikba a kitűnők között is válogatnak:
- angol nyelvvizsga alap, másik nyelvekből kellene nyelvvizsga
-vmi nemzetközi ösztöndíjat nem ártana elnyerni,
-nagyon jóra megírnod a GMAT-felvételit ahhoz meg elég jó angol kell, [link] OLVASD EL!
-közösségi munkába kell résztvenned( pl diákönkormányzat vagy vmi önkéntes segítő munka),
- meg gondolom szóbeli felvételi is van az ilyen helyeken(jobban megválogatják az embereket),
- ajánlásokat kell kérned a tanároktól,igazgatótól.
de sztem jobban járnál ha pl vmi magyar magán egyetemre kerülnél be (persze fizetős)azoknak jó kapcsolataik vannak az ilyen nívós sulikkal és azon keresztül lehetnél vendéghallgató vhol.
Ne hallgass az elottem valaszolokra.
Ha kituno tanulo vagy es az erettsegid 5re teszed le minden tantargybol + ESOL Level two exams (szovegertes, iras, beszed) vagy mas az iskola altal kert nyelv vizsga (elosszor csekkold le veluk). Szoval ha a cambrigi egyetemre akarsz jelentkezni akkor legyen kituno erettsegid, jelentkezz a UCAS-on keresztul es igenyelj az angol allamtol tandijtamogatast (akar 100%at a tandijnak iden 3290£). Legyel valamiben jo meg ne csak tanulasban es az egyetem extra pontkent ertekelni fogja, ha van barmilyen tapasztalatod a szakoddal kapcsolatban az is plus point
ha angliaban szeretned folytatni a tanulmanyaid akkor nyugodtan irj en most kezdem itt az egyetemet....
jó anyag mi? LOL
szerintem kicsit túl sok filmet nézel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!