Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hova lenne érdemes továbbtanul...

Hova lenne érdemes továbbtanulni menni külföldön?

Figyelt kérdés

Valahogy úgy látom Magyarországon még egyetemre sem érdemes mennem. De lehet tévedek.

Ezért mindenképpen külföldön szeretném folytatni a tanulmányaimat. Ha végzem a gimiben és minden jól megy, lesz egy középfokú angol nyelvvizsgám és németből DSD-m ( ez egy német felsőfokú diploma). Mindenképpen a nyelvvel szeretnék továbbra is foglalkozni. Én Ausztráliára gondoltam.

Nagy álommunkám pedig hogy egy hajón dolgozhassak. Tudjátok olyan szép óceánjárón, mint például a Qeen Mary.(ez csak egy példa nem pont erre a hajóra szeretnék menni :D)

2011. máj. 5. 18:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát a hajós munkához nemnagyon kell felsőfokú végzettség tudtommal. Érettségivel is bekerülhetsz, tapasztalat nélkül is, csak legyen jó a nyelvtudásod.

Nem tudom, hogy ilyen nagy presztízsű hajókra hogyan lehet bekerülni, lehet, hogy mondjuk annál előnyös a diploma. Gyakorlatra viszont biztos, hogy nagyon szükség van hozzá.

Úgy tudom, vannak tanulmányi programok Ausztráliában, amikre közvetítőcégen keresztül jelentkezhetsz innen. Ők segítenek az ügyintézésben. Tanulás mellett dolgozhatsz is.

[link]

Pl. itt nézegesd meg a lehetőségeket! Persze van más is biztos, de most kapásból ezt tudom neked mutatni.

Az azonban gondolom nem meglepetés, hogy ezek a magyar viszonyokhoz képest nagyon drága kurzusok.

Amit még ajánlok, az az EngAme honlapja. www.engame.hu

Ők a külöldi tanulásra specializálódtak, segítenek az eligazodásban és felvételihez is tanácsokat tudnak adni.

Ausztráliában egyébként nagyon nehéz a letelepedés. Még a kritériumoknak csak-csak megfelel az ember (tudj nagyon jól angolul, legyen egy olyan szakmád, ami ott hiányszakma, legyen érvényes munkaajánlatod), azonban azt is bizonyítanod kell, hogy van elegendő pénzed a letelepedéshez, és hogy volt eddig jövedelmed, fizetted az adókat. Ezt egy érvényes bankszámlakivonattal tudod igazolni...

Hát én mindenesetre drukkolok, Ausztrália elég kellemes hely lehet. :)

Ha sikerült, vigyél magaddal. :-P

2011. máj. 5. 19:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Jaj köszönöm nagyon sokat segítettél :)

Gyere csak úgyis jobb lenne nem egyedül menni :D:D

2011. máj. 5. 19:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Nincs mit! :) Ja azon az oldalon, amit megadtam (dunarapszódia), vannak óceánjáró hajós munkák mindig meghirdetve! Böngészgess egy kicsit, és jelentkezz,ha érdekel. Utána behívnak egy tájékoztatóra, ami természetesen ingyenes, és azután van egy rövid meghallgatás angolul. (Óceánjárókra csak angoltudás kell.)

Viszont ezzel kacsolatban még elmondanám neked, hogy kiekrülni egy hajóra akár 6 hónapig is eltarthat és előtte nagyon szigorú ellenőrzésen kell átmenni, több lépcsőfokban. Az amerikai cégek, mint amilyen pl. a Carnival Cruise Lines, nagyon szigorúan ellenőriz. Kell egy nyelviteszt először is, ami 25 ezer forintba fáj. :( Azután mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat, ami szintén sokba kerül, mert a TB ennek a költségét nem állja. Sajnos a pontos összeget most nem tudom. Utána az utolsó körben találkozhatsz a munkaadóval, aki szintén csinál veled egy interjút. Ha mindenen megfeleltél, akkor már csak várnod kell, néha fél évet is. Ezután már csak a repjegyet kell megvenned az USA-ba, ami szintén nem olcsó. Olyan 170 ezer forint kb. úticéltól függően...

Nagyjából 300 ezer Ft kell ahhoz, hogy kikerülhess, szóval sajna megvan az ára.

A szerződéseket amúgy általában fél évre, 8 hónapra kötik, utána jön egy kis pihi.

Ezt onnan tudom, hogy pár hete voltam pont ennél a cégnél egy ilyen tájékoztatón.

Ja és ami még nem túl jó az amcsiknál az az, hogy a túlórákból nem jön össze a fizetett szabadság. Tehát két hajóút között nem kapsz fizetést. Ezt addig valamivel ki kell pótolni.

Szóval csak körültekintően!

Amúgy Ausztráliát én is megcéloztam, mert utálom a hideget. :) De annyira nehéznek tűnik számomra. És én már nem vagyok annyira fiatal se, nem most érettségizem. :( Pedig most milyen jó lenne...

Szóval óvatosan azért, aztán hajrá!!! :)

2011. máj. 5. 19:57
 4/4 A kérdező kommentje:

na akkor azt hiszem lesz még hozzád pár kérdésem ezzel kapcsolatban. :D szerintem hosszan el tudnánk erről beszélgetni :D

Ha lesz egy kis időm ( valószínű hétvégén) írok neked egy privátot ha nem gond :)

2011. máj. 5. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!