Tényleg csak felsőfokú német nyelvtudással mehetek német egyetemre?
Igen, nem árt, ha felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezel....:), és a szakmai nyelvet is meg kéne tanulnod, ami ahhoz a szakhoz kell, ahova jelentkezel.
Amúgy meg a német egyetemet kéne megkérdezned, hogy milyen nyelvvizsga papírt kérnek a felvételidhez.(Mert ugye sok egyetem fizetős, és a pénz kerül középpontba.A vizsgákon meg úgyis kiderül, hogy ki mit tud.)
Az egyik válaszolónak pedig azt üzenem, hogy, akinek nincs felsőfokú nyelvvizsgája nemcsak takarítani mehet ki.GONDOLKODJON már el!!!!:D
Nem!
Kezdetnek a középfokú is megteszi. Még egy német anyanyelvű diák sem biztos, hogy saját hazájában le tudna vizsgázni felsőfokból. Érdeklődj magyar egyetemen, és cserediákként mehetsz. A fiam így végzett Freibergben, de ő hazajött. Tudod, aki így végzi a sulit, az itthon is megél.
Eddigi kommentelőknek üzenem, hogy előbb gondolkozzatok aztán beszéljetek... és az lenne a legbölcsebb döntés, ha olyan nem is írna aki nem jártas a témában, vagy nem tanul külföldi egyetemen!!!
Tapasztalatból mondom: én (jó nem németbe hanem Ausztriába)a bécsi műszaki egyetemen tanulok... éés én is úgy jöttem ki hogy 12 évig tanultam németet, de ez nem jelent semmit olyan volt mintha nem is tanultam volna semmit... testvérem is 10 éve 0 némettel jött ki de olyan szinten, hogy nem tudták elmagyarázni neki merre van ez meg ez az utca... jó ő zeneakadémiát végzett nem volt annyira fontos a német.. de elvégezte... és én is egész jól boldogulok és még nekem is kilométerekre van a felsőfok...
én ajánlom neked hogy gyere Bécsbe tanulni! és van olyan egyetem ahova nem is kell felvételizni, csak beiratkozni... + 3 semester-ed van arra hogy megtanulj KÖZÉPFOKON (itt kinn B2)(tenned kell egy vizsgát de ha kb középfokod megvan akkor a B2 semmi lesz) és azzal bőven elkezdheted az egyetemet... persze nagyobb előnnyel indulhatsz ha jól tudsz németül..(de rengeteg nyelvtanulási lehetőség van) de hidd el hogy az otthoni tanítás meg a kinti szimpla beszéd között is óriási szakadék van... DE nem kell megijedni + tanulás szempontból a legolcsóbb Bécs.. (egy szemeszter ára átlag 16 € ) mondjuk az élet kemény (ezalatt a szállást értem... de az is megoldható) meló is akad... (egy szimpla felszolgáló meg tudja keresni az 1000 € is ha jó hónapja van :) ha bővebben érdekel a téma csak írj egy E-mailt és válaszolok!
jah és egy kis történet!
volt egy csávó aki kiment németbe megtanult anyanyelvi szinten és KINT letette a felsőfokot.. hazament melózni de otthon is meg kellett csinálnia a vizsgát mert milyen a magyar nem fogadja el a német nyelvű országban kiállított és elfogadott német felsőfokút... eletette és otthon meg megvágták... honnan a francból tudna a magyar jobban németül mint a német németül????otthon sokkal rosszabb az oktatási rendszer mint itt... vicces nem?? sok sikert...
Lehet hogy Ausztriaban máskép van de Nemet országban nem bir felvetelezni nyelv vizsga nelkü, foras DAAD. Söt
ha angol nyelvü az oktatás ugyán ugy követelik a nemzetközi angol nyelv vizsgákat mint az Angolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!