Mit csináljak: menjek vagy maradjak?
Azt mondják a tanáraim, hogy van esélyem kimenni a bécsi egyetemre (tanulni). most a németet középfokon beszélem az angolt most kezdtem a suliban. a sulis 2. nyelvem a francia. németet pedig külön tanárral tanulom.
angolból biztos meglesz a felsőfok, franciából a középfok a suli végére. viszont ha ezek mellett oroszt is szeretnék tanulni. mit csináljak? menjek ki arra az egyetemre (jogász akarok lenni) és a németet tanuljam meg teljesen jól vagy maradjak itthon, mert oda nagyon sokat kéne tanulnom még? (a többi nyelvet azért írtam le, mert a sulim egy nagyon színvonalas gimi és hogy nem érek rá a némettel napi 2 órát foglalkozni, mert még ezek is vannak mellette)
*Szlovákiáról, bocsánat
Neked csak középfokúd van,de a felső se egy nagy szó,főleg németből,igazán nagy különbség nincs,csak több szót tudsz valamennyivel,már ha egy magyar nyelvvizsga már bármit is,ami igazán fontos,szerintem nem. Amúgy Romániából ezért jöttem el,nem volt anyanyelvi tudásom,apum meg német, így jött Ausztria.
Ha Bécset tervezed a németre gyúrj rá, hagyd a p*csába az oroszt meg a franciát, a némettel kell napi 3-4 órát foglalkozni! Az angol szintén nagyon fontos, de inkább 2 nyelven beszélj felsőfokon, mint 4 nyelven alapszinten!
Sokat akar a szarka de nem bírja a farka!
Nem egy ismerősöm van, aki minden nyelvbe belekezdett de egyiken se beszél normálisan csak makog, de nem számít, az a lényeg, 10 nyelven tudjon!
Jobban jársz, ha csak kettőre gyúrsz, de tisztességgel, főleg akkor, ha nincs sok időd, mert még ott vannak a gimis tárgyak is! Vagy hogy gondoltad? Színvonalas gimiben tanulni + mellette 4 nyelven perfekt megtanulni, ehhez éjszaka is kéne minden nap reggelig tanulni, akkor mondj le az alvásról is! Ha csak nem vagy nyelvzseni, mert ebben az esetben egy zseninek nem gond 4 idegennyelv felsőfokú elsajátítása + egy kitűnő érettségi emeltszinten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!