Ha gimiből a bécsi egyetemre jelentkezek, akkor tandíjmentes lenne az?
Tehát nem magyar felsőoktatású intézményből, hanem egyszerre gimiből az Universität Wien-re.
Ezt támogatja a magyar állam?
(Vagyis ha nem ösztöndíjjal megyek ki, hanem csak simán oda akarok jelentkezni).
Magyarországon se kapsz ingyen lakást, ingyen kaját; csak tandíjmentességet, és talán valami kedvezményes kollégiumot.
Ösztöndíj van, de ez se érint mindenkit.
Tehát: a tandíjon kívül mindent te állsz, mintha Mo-n élnél.
Én azt olvastam, hogy elvileg ingyenes (nemrég óta), és hogy szemeszterenként kell befizetni minden egyetemistának kb 15€-t.
A barátnőd erre az egyetemre jár? Mert vannak fizetősök, ha jól tudom pl. a Wabster (vagy Webster) egyetem.
Bocsesz, de ha ilyen nagyratörő céljaid vannak, akkor biztos okosabb vagy annál, hogy itt kérdezősködj. Emeld fel a telefont és kérdezz az Oktatási Hivataltól, vagy egyenesen hívd az egyetem tanulmányi osztályát etc...
Mindennek meg van a helye...a kérdésednek is= nem itt!
Nagyratörő célok? Igen. Én vinni akarom valamire. Sajnálom, ha neked nincsenek álmaid. Én merek kockáztatni, és tudom mit vállalok ezzel.
Jó lenne, ha felvennéd a szemüvegedet, és megnéznéd, hogy igenis ebben a kategóriában van a helye a kérdésnek. Nem kell sem flegmáskodni, sem pedig így válaszolni.
Egy Oxfordi és három Elte-s diploma a megvalósult álomhoz???
Kedves kislányka! Semmi rosszat nem gondoltam rólad az előző válaszban. Csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy korrekt információt csak a hiteles helyről várhatsz el. Ha arra akarsz hagyatkozni, amit itt válaszolnak, akkor inkább bele se kezdj a nagy tanulmányaidba! Ennyit illene tudnod, ha annyira sokra akarod vinni az életben!
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!