Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi a véleményetek a Marosvásár...

Mi a véleményetek a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemről?

Figyelt kérdés

Attól szeretnék véleményt kérni aki jelenleg is oda jár,vagy ott végzett magyar nyelvű orvosi szakon.

A kémia nagyon nehéz?

Milyen tantárgyak vannak?

Megéri ott tanulni?

2024. júl. 4. 20:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Vidéken jóval kevesebb a lehetőség, és ugye fordítva is működik. Pesten pedig egy vidéki orvosi nem előny.
2024. júl. 18. 10:43
 12/17 anonim ***** válasza:
65%
11# Vidéken miért lenne kevesebb a lehetőség? Az orvosok jelentős része nem a fővároaban lakik. Sokkal több orvosi státusz van a fővásoson kívül mint azon belül. Egy kisebb városban pedig gyorsabban lehet fejlődni mivel ott sebészként szemészként stb előbb engedik a rezidenseket operálni mint a centrum kórházakban ahol a jattoló betegkört megtartja a 40-50 éves korosztály.
2024. júl. 18. 12:33
 13/17 anonim ***** válasza:
81%
#12 látszik hogy nem vagy jártas a témában.
2024. júl. 18. 14:28
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
Ismerek onnan több orvost. Szart sem érnek a Magyarországon végzettek hozzájuk képest. De ez az én személyes tapasztalatom
aug. 25. 14:31
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

#2 Nyilván nem hallottál még róla, de Marosvásárhelyt mintegy 50%-ban lakják. A tág értelemben vett környékèn még több magyar él.

A marosvásárhelyi orvosi igen jó hírű, gyakorlatilag egész Erdélyben opció. Egy szatmárnémeti fiatal jó eséllyel azt választja inkább valamelyik budapesti orvosi kar helyett.

Szóval de, elég nagy az esélye, hogy valaki esetleg választ ad.

szept. 26. 17:09
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

"Több végzettet ismerek. Katasztrofális a tudásuk. Nagyon gyenge az oktatás a magyar egyetemek szintjéhez képest. "

Én ezt fordítva tapasztalatam. A SOTE-s orvosaim többsége konkrétan szart sem ér. A Marosvásárhelyen végzettek lelkiismeretesebbek és okosabbak.

okt. 26. 15:15
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (röviden MOGYE, vagy románul UMFST) Románia egyik legismertebb és legelismertebb orvosi egyeteme, különösen a magyar és román diákok körében. A MOGYE az elmúlt évtizedekben magas színvonalú képzést nyújtott, és jelentős mértékben hozzájárult az erdélyi orvos- és gyógyszerész szakemberek képzéséhez.

A legfontosabb tudnivalók a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemről:

1. **Szakmai Hírnév és Minőség**: Az egyetem híres a magas szintű elméleti és gyakorlati képzéséről. Az itt végzett orvosok és gyógyszerészek jó szakmai hírnévvel rendelkeznek nemcsak Romániában, hanem nemzetközileg is.

2. **Kétnyelvű Oktatás**: A MOGYE-n az oktatás magyar és román nyelven is elérhető, ami különösen vonzóvá teszi az erdélyi magyar diákok számára. Ugyanakkor az utóbbi években a nyelvi kérdések körül konfliktusok is kialakultak, főleg a magyar oktatás arányainak csökkentése kapcsán.

3. **Modern Oktatási Eszközök és Infrastrukturális Fejlesztések**: Az egyetem folyamatosan fejlesztette az infrastruktúráját, modern oktatási eszközöket biztosít a diákok számára, és törekszik arra, hogy naprakész tudást nyújtson a hallgatóknak.

4. **Nemzetközi Kapcsolatok és Kutatási Lehetőségek**: A MOGYE számos külföldi egyetemmel működik együtt, így a diákoknak lehetőségük van különböző nemzetközi csereprogramokban részt venni, illetve különféle kutatási projektekhez csatlakozni.

Összességében a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem egy kiváló választás lehet azok számára, akik egészségügyi pályán szeretnének elhelyezkedni.

okt. 29. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!