Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi a véleményetek a Marosvásár...

Mi a véleményetek a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemről?

Figyelt kérdés

Attól szeretnék véleményt kérni aki jelenleg is oda jár,vagy ott végzett magyar nyelvű orvosi szakon.

A kémia nagyon nehéz?

Milyen tantárgyak vannak?

Megéri ott tanulni?

2024. júl. 4. 20:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%

Attól hogy 2 naponta felteszed ezt a kérdést, nem fogsz több választ kapni.

Az egyetem oldalán nézz utána ha kiváncsi vagy.

2024. júl. 4. 20:50
 2/17 anonim ***** válasza:
74%
És nem valószínű hogy itt olyat találsz aki ott végzett. Egy egy magyar oldal, jellemzően a magyarországi magyaroknak.
2024. júl. 4. 20:50
 3/17 anonim ***** válasza:
26%

Marosvásárhely jó város. Sokkal szívesebben tanulnék ott, mint Budapesten. Nyilván olyanok, ami más orvosi egyetemeken is. Legalábbis merem remélni, hogy orvosi téren nincsenek annyira lemaradva az ottani egyetemek, mint a gazdasági karok.

Tanulni mindig megéri.

2024. júl. 4. 21:27
 4/17 anonim ***** válasza:
1%
Azt mondjuk hozzátenném, hogy tanulni olyat éri meg, amiből jól meg lehet élni. Az nem az orvosi.
2024. júl. 4. 21:31
 5/17 anonim ***** válasza:
52%
Több végzettet ismerek. Katasztrofális a tudásuk. Nagyon gyenge az oktatás a magyar egyetemek szintjéhez képest. Alapvető szakmai hiányosságok és szaknyelvi tudás hiánya jellemzi az ott végzett magyarokat. Romániában a gyakorlatok és a vizsgák román nyelven vannak. Ha Romániában akarsz orvos lenni, oda talán jó. Magyarországon honosíttatható és állást is kapsz de szenvedni fognak a munkatársaid veled és kevés leszel.
2024. júl. 14. 21:41
 6/17 anonim ***** válasza:
64%
#5 azért én úgy tudom, hogy nem olyan könnyű feljönni Budapestre egy olyan orvosnak sem rezidensnek, aki vidéki orvosin végzett pl, úgyhogy ezt a honosíttatást azért fenntartásokkal kell kezelni. Gyakorlatilag lehet hogy működik maga a művelet, de nehéz lesz vele munkát találni.
2024. júl. 14. 21:49
 7/17 anonim ***** válasza:
46%

#6 Nincs különbség a magyar egyetemek között. Egyáltalán nem nehéz másik városban találni munkahelyet ha valaki pedig épp Budapestre akar menni, ott is van esélye. Az a jellemző inkább, hogy a TDK-s hallgatóknak tartják fent a helyeket, mert őket ismerik már az osztályokon. A Semmelweis semmivel nem ér többet mint bármelyik más.

Megfordítva a Semmelweisről nehezebb helyet találni Szegeden/Pécsett/Debrecenben külsősként ahogy bármelyik egyetemről egy másik egyetem vonzáskörébe.

júl. 18. 00:22
 8/17 anonim ***** válasza:
25%
#7 de igen, van. Saját és mások tapasztalata alapján írtam meg a válaszom, ami tényeken alapul.
júl. 18. 08:26
 9/17 anonim ***** válasza:
85%

#8 Én is a saját és mások tapasztalata alapján írtam amit írtam. Helyezkedni tudni kell. Rezidensi állások esetén inkább hátrány egy másik városban szerzett diploma. Egy munkahelyre nem a Semelweissest veszik fel ha jelentkezik csak mert ott szerezte a diplomáját.

Arról nem is beszélve hogy sokan más egyetemen csinálják a hatod év gyakorlatait mert a pesti gyakos helyek nem a legjobbak.

júl. 18. 09:41
 10/17 anonim ***** válasza:
28%
A 7-est meg tudom erősíteni. A SE-s diploma vidéken egyáltalán nem előny, ha másik orvosi egyetem közelebb van.
júl. 18. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!