Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Collegium Humanum-on végzettek...

Collegium Humanum-on végzettek, sikerült a diplomát honosítani?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy aki a Varsói Menedzsment Egyetemen végzett annak sikerült-e már azóta a honosítás? (Akár itthoni továbbtanulás, akár munka miatt)

Illetve aki idén végez tervezi-e honosítani?

máj. 27. 16:54
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

A Pozsonyi Kihelyezett tagozat működtetését teljeskörűen a magyar EUniversity Kft és a Szlovák CHWMU Bratislava s.r.o. cégek látják el.

Együttműködési szerződésük van az anya egyetemmel, de akár tőlük függetlenül is tudnak működni.

Jelenleg pl egy teljesen független, a Neptunhoz hasonló rendszert fognak bevezetni kizárólag a Pozsonyi tagozaton. Pontosan azért, hogy az ilyen adminisztrációs félreértéseket elkerüljék.

szept. 7. 16:09
 32/39 anonim ***** válasza:
Ezt nem gondolhatod komolyan!!! Hogyan működhet nélkülük? A lengyelek nélkül??? Akkor ez már más intézmény lenne. Így akármelyik kft alapíthatna főiskolát!!!
szept. 8. 10:58
 33/39 anonim ***** válasza:

Azt még hozzá kell tennem 20 voltam, de előzőleg is írtam már neked, hogy nem lehet honsítani...Egy adott helyen csak akkor lehet bizonyos nyelven tanitani, ha az adott országban egy bizonyos létszámú ember eléri azt a bizonyos %-ot, aki ezt a nyelvet beszéli.

Szlovákiában a kisebbségek jogait, így a magyar kisebbség nyelvi jogait is, több törvény szabályozza. A szlovákiai magyar kisebbség a legnagyobb nemzetiségi csoport, és az ország bizonyos területein jelentős számban élnek magyar anyanyelvű emberek.

A nyelvhasználati jogokat a Szlovák Köztársaság alkotmánya és más jogszabályok szabályozzák, mint például a kisebbségi nyelvek használatáról szóló törvény. Az iskolai oktatás kapcsán a következő alapelvek érvényesülnek:

A szlovák törvények lehetővé teszik a kisebbségek számára, hogy saját anyanyelvükön tanuljanak azokon a településeken, ahol a kisebbség lakossági aránya eléri a 20%-ot.

Azokon a területeken, ahol ez a feltétel teljesül, anyanyelvi oktatás biztosítható, és magyar nyelvű iskolák is működnek. Ez vonatkozhat az általános iskolai, középiskolai és bizonyos esetekben felsőoktatási intézményekre is.

Tehát ha Szlovákiában szeretnél magyar nyelven tanulni, olyan régiókban (pl. Dél-Szlovákia) lehetséges, ahol a magyar lakosság aránya meghaladja a 20%-ot. Ott magyar tannyelvű iskolák is működnek, ahol a tanítás nyelve a magyar, de a szlovák nyelv oktatása kötelező tárgy marad.

Pozsony (Bratislava) Szlovákia fővárosa, ahol a magyar kisebbség aránya jóval alacsonyabb, mint Dél-Szlovákiában, ahol jelentős magyar lakosság él. Pozsonyban a magyar lakosság száma nem éri el a 20%-os küszöböt, amely az anyanyelvi oktatáshoz szükséges lenne a közoktatásban.

Ennek ellenére Pozsonyban is működnek magyar tannyelvű intézmények. Például:

Alapiskola és gimnázium: Pozsonyban van magyar tannyelvű alapiskola és gimnázium, ahol magyar nyelven folyik az oktatás. Ezek az intézmények elsősorban a magyar anyanyelvű diákokat szolgálják ki, de természetesen mindenki jelentkezhet, aki magyar nyelven szeretne tanulni, viszont ez nem terjed ki egyetemekre, ahol komolyabban veszik a jogszabályokat és maximum vegyesen lehetnek az óráid, ami a nyelvet illeti, viszont ezeknél az egyetemeknél komolyabb a felvételi is, mivel akkreditálható...Itt az igazgató biztosan nem jártam meg a börtönt.

szept. 8. 11:01
 34/39 anonim ***** válasza:

50% liczby punktów ECTS koniecznej do ukończenia studiów na danym poziomie – w przypadku studiów o profilu praktycznym,

75% liczby punktów ECTS koniecznej do ukończenia studiów na danym poziomie – w przypadku studiów o profilu ogólnoakademickim.

[link]

50 százalék lehet online. A többi Pozsonyban.

szept. 8. 22:05
 35/39 anonim ***** válasza:
31%

Idén ősztől hybrid oktatás lesz, hogy meg legyen az 50% kontaktóra…

Erről már a diákok réges rég értesültek.

A fentiekhez pedig, ténylegesen az egyetem vezetősége tájékoztatást adott ki arról hogy az anyaintézménnyel együttműködve de autonóm módon működnek tovább.

Ha megnézed pl a lengyel oldalon már fent sincs már Pozsony..

A Kassai kirendeltségük is függetlenedett.

szept. 9. 12:29
 36/39 anonim ***** válasza:

“Ugyanakkor a szabályzat 12. §-a értelmében a foglalkozások távoktatási módszerekkel és technikákkal is lebonyolíthatók, ha az alábbi követelmények teljesülnek:

az oktatói tanárok és más tanórákat vezető személyek távoktatási módszerekkel és technikákkal felkészültek azok lebonyolítására, az órák végrehajtását az egyetem folyamatosan ellenőrzi;

az informatikai infrastruktúrához és szoftverekhez való hozzáférés lehetővé teszi a szinkron és aszinkron interakciót a hallgatók és az oktatók, valamint az órákat vezető más személyek között;

elektronikus formában kidolgozott tananyagokat biztosítottak;

a hallgatóknak lehetőségük van személyes konzultációt folytatni oktatókkal és más tanórákat vezető személyekkel az egyetem székhelyén vagy fióktelepein;

a tanulók tanulási eredményeinek igazolása a tanulási előrehaladás folyamatos nyomon követésével történik;

a hallgatók olyan képzést végeztek, amely felkészült az ezeken az órákon való részvételre.”

Ergo ha az egyetem épületéből sugározzák az órát, ahol van lehetőség személyesen megjelenni akkor az már kontaktórának számít. Akkor is ha online hallgatod az órát, mivel van kommunikáció a tanár és diák között az online felületen és élőben is.

szept. 9. 13:04
 37/39 anonim ***** válasza:
Én ott hagytam a lengyelt, mert a lengyel egyetem biztosított helyen valójában a Pozsonyinak, hogy ott tudjon oktatni és a tárgyak ugyan azok meg minden erre mi jöttünk rá menet közben….a tanárok nem válaszoltak erre semmit az akkreditációra sem és a szívünkbe volt kötve, hogy ne írjuk a Pozsonyi egyetemnek a képzéssel kapcsolatban mert így oda lesz az akkrediatació…a tanárok nem voltak hozzáértőék és mikor ott hagytam az egyetemet bombáztak e-mail-el, hogy van tartozásom és hogy havonta kell fizetni jó sokat a képzésért és én küldtem egy ideg durva e-mailt nekik, hogy mi mindennel volt a baj és azt mosták, hogy akkor csak a mostani hónapot fizessem ki…nem fizettem és azóta nem kerestek…..mintha egy piacon lennének kb alkudoznak….a csoportban volt olyan aki felkért egy ügyvédet is és azt mondta, hogy ilyen feltételek mellett vissza is kérhetünk a pénz…..NE KEZDJÉTEK EL A KÉPZÉST!!!!!!!
szept. 15. 11:02
 38/39 anonim ***** válasza:
Azt még hozzá teszem, hogy a lengyeleknél sem lehet akkreditálni a képzést…de ezzel szerintem nem mondtam sokat vagy meglepőt
szept. 15. 11:04
 39/39 anonim ***** válasza:
43%

Én nemrég érdeklődtem magyar egyetemeken, és pl posztgraduális képzéseknél el fogadják elég sok helyen honosítás nélkül is.

Az egyetem hatáskörébe tartozik, hogy mit és hogyan fogadnak el.

okt. 20. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!