Van esélyem szeptemberig?
Szeptemberben kezdesz külföldi egyetemen / angoluk tartott képzésen? Akkor nagyon el vagy késve.
Egyetemek honlapjain fent vannak a követelmények. Európában 1-2 egyetem van, ami elfogad B2-es komex nyelvvizsgát, a többi IELTS-et vagy hasonlót kér és a szint majdnem C1 (és komplex szakmai kell)
Ha erasmusra mész, akkor van valami méltányossági form, és akkor elég egy B2-es tudás.
Nyelvvizsgára minimum 2-3 hónappal előtte jelentkezni kell, de inkább 4
Az eredmények érkezése változó, nekem gyorsan megvolt (1 héten belül), de van, hogy egy hónapot kell várni.
Ilyen képzéseken elvárják, hogy igazold a tudásod, azaz a jelentkezési határidőig fel kell töltened a nyelvvizsgádat.
Ha most kezdesz angolul tanulni 0-ról és egy itthoni, angolhoz nem kapcsolódó alapképzést végzel és külföldre mennél, azaz 3 éved van, akkor azt mondom simán lehetséges, bár egyetem mellett nem igazán van általában ideje az embernek ilyesmire.
Azt hiszem nem teljesen értem a kérdést
A nyelvvizsga sz*rt sem ér.
Mennyire kell jól tudni angolul? Hát hogy megétsd azt angolul, amit most magyarul oktatnak és hogy ognd nélkül tudj társalogni a többi diákkal.
Most kb hogy állsz az angollal? Ha a nyarat ezzel töltöd, elég jó eséllyel menni fog amúgy. Ha intenzíven megtolod a nyarat, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!