Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » USA oktatási rendszerben...

USA oktatási rendszerben minek felel meg egy itthoni főiskolai (Bachelor, BA) diploma? Csak az alábbiak közül lehet választani. Kérlek indokold!

Figyelt kérdés

Fontos, hogy megfelelően válaszoljak!

Primary school only

High School, no degree

High School degree

Vocational School

Some University Courses

University Degree

Some Graduate Level Courses

Master's Degree

Some Doctorate Level Courses

Doctorate Degree

2022. okt. 23. 14:52
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

mármint hogy szaktól függ?

mert mindkettő kategóriában van specializáció (graduated)

2022. okt. 23. 21:11
 12/18 anonim ***** válasza:
Fene tudja, hogy szaktól-e. Igazából nehéz megfogalmazni, de ahogy ismerem az USA oktatási rendszerét, nekik ugye vannak alapból ezek az általános képzések és utána mehetsz el, valami képzés felé. És ugye azt hiszem utána is leosztják még valahol. Ezért gondolom, hogy attól függ, hogy a szakod, hova tartozik. Tehát az náluk még beleesik mondjuk egy Bsc-be, vagy annál magasabb/alacsonyabb náluk. De mondom, nem vagyok ennyire otthon benne, csak azt tudom, hogy náluk azért ez nem kimondottan úgy van, hogy jogi egyetem, orvosi, műszaki, stb. Hanem minden egyetemen van minden.
2022. okt. 23. 21:16
 13/18 A kérdező kommentje:

Kértem segítséget és az van, hogy Bachelor undergraduatednek számít.

(a master pedig ugye graduatednek).

Akkor beszélhetünk "Some Graduate Level Courses"-ról, ha a Bachelor után valaki megszerzett néhány creditet, de még nem fejezte be a mester / phd képzést.

Igazából az itthoni főiskolai diploma teljesíti ezt a feltételt nem?

2022. okt. 24. 00:14
 14/18 manly válasza:
Nálunk magasabb szintű az oktatás még mindig, de Amerikában meg gyakorlatiasabb.Amerikában a térképet sem ismerik.
2022. okt. 24. 10:29
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha így működik a rendszer, akkor igen, mert ugye befejezett sulid van és gondolom tovább egyelőre nem mentél.

2022. okt. 24. 19:37
 16/18 A kérdező kommentje:

15

Szerintem az EU bachelor magasabb szintű, mint az USA bachelor.

Mert az EU-s nem csak alapképzést ad.

Emiatt beírható lenne a "some graduate level".

De külföldi fórumokon azt tanácsolják, hogy legyen "university degree".

Állítólag ennek nincs akkora jelentősége és majd később az álláspiacon kell indokolni.

2022. okt. 24. 22:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Ebben azért nem vagyok biztos, mert náluk az alapképzés meglehetősen tág, ezért nem biztos, hogy egy átlag Bsc-vel több a tudásod. Mert náluk ugye inkább az Msc szint az, ahol már kompletten van egy specializált diplomád. De mint írtam, annyira nem vagyok benne otthon, csak az ágrajzuk alapján gondolom így.
2022. okt. 24. 23:47
 18/18 anonim ***** válasza:
Azért usában a diplomás képzésnek van egy tömegképzés jellege egy szintig, amig a magyar a 70-80 évek német egyetemi módszerekkel operál mióta. Németek ezen sikeresen tovább léptek A Some Graduate Level Courses a szakirány továbbképzésekhez lehet köze.
2022. okt. 27. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!