Amerikában szeretnék tanulni egy orvosi egyetemen. Hogy induljak el?
A felvételihez ugyan nem kell (olyan magas pontszámú), de hacsak nincs 97-100%-os C1 vagy C2 nyelvvizsgád, tegyél le róla, mert nem fogod bírni.
IELTS vizsga esetén ez mondjuk olyan 7,0 a felvételihez, de 9,0-9,5 ahhoz, hogy ne b-sszanak ki első héten
De indulásként javaslom az általános külföldi továbbtanulós honlapok ill. az adott egyetemek oldalainak átolvasását.
Mi kell?
- pénz (nagyon sok, havi 100-200.000 forintnyi dollár alatt lakást se nagyon bérelhetsz)
- IELTS vizsga, valami nagyon meggyőző pontszámmal
- mindaz, amit az adott egyetem kér (lásd honlapjuk)
- ajánlások (nem kötelező, de anélkül nincs nagyon esélyed)
Náluk nincs nagyon egységes felvételi rendszer, adott egyetemtől függ, milyen felvételi vizsgáid lesznek. Lehet, hogy egy IB (~nemzetközi érettségi) is kell
Köszönöm szépen.
A Harvard-ra gondoltam
Szia!
Ez nem hivatalos tájékoztatás részemről.
Elsőként is kell egy 'undergraduate' diploma, hogy jelentkezhess az Egyesült Államok bármely orvosi egyetemére. Ez a magyar BSc képzésnek felel meg. Ezután a kiszemelt egyetemnél kell kopogtatni a feltehetőleg biológusi diplomáddal (biosz és kémia kötelező egyetemi szintű tanulmányok), hogy szeretnél 'pre-med' kurzusokat felvenni. Ezen év közben megírod az 'mcat' közös orvosegyetemi felvételit. Ha jól sikerül és az önéletrajzod is megfelelő az iskola számára (tömve van társadalmi munkával, (voluntary jobs), sporttal, hobbikkal stb.) akkor felvehetnek. Ekkor kicsengetheted a félévenkénti kb. 10millió ft-os tandíjat. Az iskola 4 éves (8 félév.).
Remélem segítettem.
Jól írja az utolsó. Még ha egy zseni vagy, aki folyékonyan beszél angolul és még 2 nyelven, ezek mellett kiemelkedően megírja a felvételit, mindig kitűnő és van ideje önkénteskedni is, akkor is kell még rengeteg PÉNZ! Ugyanis, ott tandíj van az egyetemeken, ami amerikai mércével mérve is elég "húzós".
Egyszerűbb, ha itthon végzed el a képzést, és utána mész külföldre dolgozni. De ekkor majd kell (helyben csinált) felsőfokú szakmai nyelvvizsga és különbözeti vizsga (mintha újra szakvizsgázna az ember). Csak lehet, hogy mire te végzel, már lesz olyan magyar törvény, mely ezt "tiltani" fogja neked (ill. kimehetsz, de akkor vissza kell fizetned a hazai képzésed díját, mely kb. 12 millió körül van; és még ehhez jön az esetleges rezidensképzés díja is, mely szintén borsos).
ha van pénzed, nem gond
nem tudom milyen ösztöndíjak vannak kint, de tesóm kint doktorál, ilyen phd-s ösztöndíjjal
"Csak lehet, hogy mire te végzel, már lesz olyan magyar törvény, mely ezt "tiltani" fogja neked (ill. kimehetsz, de akkor vissza kell fizetned a hazai képzésed díját, mely kb. 12 millió körül van."
Hát ez bejött :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!