Hogyan oldjam meg ezt a helyzetet? Külföldi tanulási "lehetőség". Nekem ez az álmom.
Az a helyzet, hogy 28 éves vagyok, most végzem el a gyógytornász sulit, ha Isten is úgy adja. Van egy párom, imádom, 24 éves nagyon jól megvagyunk. Álmom az, hogy az FC Barcelona központjába dolgozzak valamilyen formában és erre van esélyem, azonban ennek más akadályai vannak.
1. Pénz
2. Párkapcsolat
Pénz - össze akarunk költözni, lakás, költségek stb., 5 millió ft az Msc képzés Barcelonaban.
Párkapcsolat - sajnos párom autoimmun beteg és gyógyszer miatt nem gondolkodik külföldben (sztem ez megoldható a gyógyszer szállítás)
Rettentően frusztrál, hogy ezt simán el tudnám érni, azonban fent látjátok, hogy mik az akadályok.
Ti meddig mennétek az álmaitokért? Én sokáig...
A biológiai terápiát tuti, hogy kint nem kapja meg alapból!
Ezek a (sokszor kísérleti fázisban lévő) terápiák iszonyat drágák - egy ismerősöm colitis-ra kap ilyet. A "piaci" ára adagonként hétszázezer ft lenne....
... még kiegészítésként leírom, hogy ez úgy működik, hogy a fejlesztő cég (gyógyszercég) egy bizonyos mennyiséget biztosít ingyen klinikai vizsgálatokra, és ezt kaphatják meg a kiválasztott betegek. Tehát nem általánosan , bárki megkaphatja..
Aztán ha a cég azt mondja, hogy vége a kísérleti stádiumnak, onnan tól fogva bármi lehet az ügy kimenetele...
Azt nem tudtam, vagy nem láttam a válaszokban, hogy kísérleti terápia lenne. Ha kétségeitek vannak, mindig érdemes utánajárni és biztosra menni. (Továbbra is tartom, hogy nehéz elképzelnem, hogy Magyarországon jobbak volnának a lehetőségek.)
[link] - A leírásuk szerint több mint 600 páciensük van. Erre a klinikára mi is jártunk, igaz más okból, egyetlen fillért nem fizettünk
[link] - Ők a Quiron Salud csoporthoz tartoznak, tudtommal mind fizetős vagy magánbiztosítóval megy.
Ha rákeresel: artritis reumatoide barcelona tratamiento biológico, adhat hasznos találatot a Google.
Wow, nagyon jó vagy! Én azt is el tudom képzelni hogy Magyarország valahogyan el tudja intézni arra a 9 hónapra hogy kapjon, hiszen EU-n belül maradna. Józan paraszti eszem ennyire képes, nem értek én ezekhez az ügyekhez.
A lehetőségeket nem ismerem így, hogy melyik országban volnának jobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!