Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Akik külföldön járnak/jártak...

Akik külföldön járnak/jártak egyetemre: Nektek mennyi tantárgyatok és vizsgátok van/volt körülbelül egy félévben?

Figyelt kérdés

Csak mert sokaktól azt hallom, hogy kevesebb, mint Magyarországon, fel akarom mérni, hogy ez tényleg így van-e alapvetően.

Ha gondoljátok, írjátok oda melyik ország és milyen szak.

2022. márc. 12. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Olaszországbban és Spanyolországban voltam erasmuson (nyelvszak). Ott kb 4 tàrgyuk van egy félévben. Viszont mindegyik óra 2* vagy 3* van egy héten és az anyag is sokkal nagyobb mint itt volt. Vagyis inkább úgy mondanàm, hogy itthon nagy anyagrészt vettünk kevés idő alatt (így nagyon felszínes volt) ott pedig kevesebb dolgot vesznek egy félév alatt de sokkal részletesebben és több óra alatt. (Tehát hiàba számban kevesebb tárgy, időben és ràfordításban sokkal több.)
2022. márc. 12. 22:01
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hollandiában régészeten 2 blokkra volt felosztva minden félév és minden blokkban kb 3 órám volt, maximum 4. Egy ilyen kurzus jellemzően 5 kreditet ért. Ezek nem feltétlen 1,5 órás előadások voltak, az időbeosztás szinte mindig egyéni volt.

Időben sokkal kevesebb időt töltöttem órákon, viszont nagyságrenddel többet kellett készülnöm óráról órára. Itt tök megszokott volt, hogy minden óra előtt kiküldték a szakirodalmi listát és az órán magán max a fele idő telt el a tradicionális előadással, a maradék időben elvárták, hogy beszéljünk és vitázzunk a tananyagról az oktató moderálása mellett.

2022. márc. 12. 22:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Gondolkodom külföldi továbbtanuláson és ahogy néztem a tantervet, ugyanazon szak esetében Magyarországon kb 10 tantárgyam lenne az első félévben (legtöbb heti 1x90 perc, de valami 2x), kint meg 4.
2022. márc. 13. 06:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Még ha többet is kell otthon tanulni, akkor is jobban tetszik nekem ez a megoldás.
2022. márc. 13. 06:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Angliában is nappalin tipikusan 4 tárgyat kell felvenni egy félévben. De arra azért számíts, hogy mindegyikből keményen tanulni kell, egyéni projekteket csinálni és beadandókat írni. Úgyhogy hiába viszonylag kevés a kontaktóra, nem lesz túl sok szabadidőd. Én ösztöndíjjal tanultam. Ha dolgoznom kellett volna mellette, hogy megéljek, nem bírtam volna. Aki főállású munka mellett csinálja, az tipikusan csak 2 tárgyat vesz fel egy félévben: így kétszer annyi ideig tart a képzés, de nem kerül többe, mert a felvett kreditek arányában kell a tandíjat fizetni.
2022. márc. 13. 07:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Németországban járok egyetemre. Többnyire 10 kredites tárgyaink vannak, azaz egy félévben 3 vizsga van, ha normál ütemben haladsz. Ha valaki pl. dolgozik mellette, nyilván szét is lehet húzni.
2022. márc. 13. 13:16
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szaktól függ. Én műszakon vagyok Angliában és félévente átlag van 7-8 tárgyam, amelyekből a "leglazább" 10 kreditet ér. Vizsga kevesebb van, viszont ha csak egy 100%-ot érőd van, és bukod, az szopás, mert utána 40% érhetsz el max.

Van egy pici mellék állásom, de nehezen megy a kettő együtt.

Nagyon szeretem, pláne a beadandókat, mert azok még érdekesek is, de nem könnyű.

Persze lehet más szakon könnyebb.

2022. márc. 14. 11:14
 8/8 franciasrac ***** válasza:
41%
Franciaországban vagyok (1. évben, MIASHS - Humán- és társadalomtudományokban alkalmazott matek és számítástechnika), egy jó 15 tárgyam van félévenként de sok projektet is kell csinálunk tehát kb. 10 tárgyból tényleg vizsgáztam az 1. félévben
2022. márc. 28. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!