Valaki segítene ? Hogy a természet védelmi mérnök szerintetek mennyire jo? És ahoz mik a fő tantárgyak és hogy hogyan lehet be kerülni egy ilyen suliba egyetemre mert hát én már elkezdtem egy szakmát szakácsnak tanulok
A soproni egyetemen van ilyen 7 féléves képzés. Érettségi után felvételizel
kettőt kell választani: biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(3) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(4) v. egy idegen nyelv(6) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(5)
1 emelt érettségi kell
Van környezetmérnök is sok egyetemen és környezettan is.
Kémia tudás kell főként, meg biológia, matek még.
A felhi.hu-t nekem nem akarja be adni nem érhető el az oldal de azért köszi
És az ELTE oda kell valami írásbeli hogy be jussak? Vagy valami azt esetleg nem tudod mert amugy az tökéletes lenne ha lenne ott valami ilyesmi szak
#6 vagyok. Érettségizned kell és kell egy emelt érettségi ezek közül egy: biológia, kémia, fizika, matek, földrajz
Környezettan BSc van az eltén, tehát az 3 éves.
Amúgy ott van a felvin, barátkozz kicsit az oldallal, mert sok minden infót megtudhatsz onnan. Emellett Eduline oldal lehet még hasznos.
Írásbeli felvételi külön már nincs az egyetemeken, a művészeti szakokra vannak plusz feltételek, meg a tanári szakokra.
Környezettan szakon nincs túljelentkezéa, a ponthatár is nagyon alacsony.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!