Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gazdálkodás és menedzsment...

Gazdálkodás és menedzsment szakról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
jan. 25. 16:03
 1/7 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Túltelített mint minden közgáz szak. De ezenkívül nincs vele komolyabb baj.
jan. 25. 16:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Hát igen, ez a nagy problémám vele, hogy lesz e állás amit betudok majd tölteni, ha nem rangos suliba megyek.

Ráadásul szeretnék dolgozni gyakornokként, de ha több ezren vagyunk akkor esélytelen kb, hogy én leszek kiválasztva.

Műszaki menedzser lenne a másik, de szerintem sokkal nehezebb mint ez.

jan. 25. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha fel tudsz mellette mutatni mást is (a kötelező szakmai gyakon felül érdemi tapasztalatot, mesterdiplomát, nyelvtudást, képességet és/vagy képzettséget), és emellett egy hazai környezetben szabad szemmel látható elismertségű egyetemen végzel (értsd: nem köztudottan diplomagyár), akkor egy teljesen jó választás, jó alap szinte mindenhez, amit gazdasági területen belül el lehet érni.
jan. 25. 17:52
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem valószínű, talán egyedül, hogy végzek utána egy mestert egy nevesebb egyetemen. Talán még magamat, hogy magas vagyok egy hollywoodi mosollyal és egész jóképű.

Viccet félretéve, akkor ez a szakot felejtsem el, ha nem nemes egyetemre megyek, mert akkor se nem lesz gyakornoki melóm, de a feljebb lépni se tudok majd, mert nem a. BME-N végeztem, vagy a corvinuson?

Akkor még is mit végezzek? Mert ez az egyetlen gazdasági szak, ami van az egyetemen (legalább is ahová van elég pontom), és a mérnökit jelen tudásom szerint végig se tudnám csinálni, így a műszaki m. is kieset. Soo?

jan. 25. 20:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell feltétlenül a legnevesebb egyetemekben gondolkoznod. Csak ne egy METU - THE - TPF kaliberű egyetem legyen a cél. A teljesség igénye nélkül egy Miskolc, Sopron, Óbudai Egyetem pl. nem számítanak ezen a területen "nagy nevűnek", de teljesen korrekt képzést nyújtanak, és messze nincs annyi (nem ritkán megalapozott) előítélet velük szemben, mint a korábban említettek kapcsán.
jan. 25. 21:31
 6/7 A kérdező kommentje:

DUE a cél, sokan negatívan vannak vele, de nálunk nagyon sokan itt végeztek (munkahely) és nem éri őket negatív kritika miatta. Állítólag nagyon korrektek a tanárok és semmivel nem fogsz kevesebbet tudni, mint egy pte-n. (ehhez tudok viszonyítani)

Ahhoz képest, hogy egy Kodolányi meg egy edutus milyen, ez szerintem jóval jobb.

Egy lány akivel beszéltem őt gyakornokiról vették át főállásba - úgy, hogy még tanulmányokat folytat.

jan. 25. 21:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Óbudain még gondolkodtam, de ott sajna van minimum pont.
jan. 25. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!