Mennyi pénzből lehet kijönni Dániában, Hollandiában vagy Svédországban erasmussal?
520 euró elvileg az ösztöndíj, mennyit kellene még kb. az egyes országokhoz összespórolnom, hogy meg tudjak élni?
Fontolgatom, ezeket a helyeket.
Hollandiáról tudok beszélni mivel kint tanultam/éltem sokáig.
Elég erősen attól függ melyik városba mész. Amszterdamban 520 euróért szobát se kapsz, vidékibb városokban mint pl Tilburg vagy Nijmegen már kijöhet egy szoba 300-450 körülre is viszont.
Kaja olyan havi 150-200 ha otthon főzöl és csak ritkán jársz étterembe.
Mivel Erasmusra mész én legalább egy havi 100-200at rászánnék szórakozásra mint pl bulizás, utazás, stb. Ha úgy mész ki, hogy ki van centizve a pénz és csak otthon ülsz meg mész az egyetemre akkor nem éri meg kint lenni szerintem.
Egyetemtől és szaktól függően a tankönyvek egy félévre szintén meglehetnek 100-150 körül használtan is.
Szóval összességében én olyan 800-1200 eurót mondanék havonta, attól függően melyik városba mennél és mennyit szánnál utazásra.
Göteborgról tudok nyilatkozni illetve Koppenhágáról.
Göteborg: elég magasak az árak, 520 eur nagyjabol 5200SEK , ez egy szoba ára. Kaja kb 300 euro ha otthon eszel, 500-600 ha ettermekbe is. Bulizás nagyon horror a skandináv országokba, még a svédek is otthon alapoznak, majd bent a szórakozóhelyen 1-2 italt isznak( az átlag svéd). Vannak student pub-ok ezeknek elég megfizethető az áruk.
Össz vissz szerintem ha jól akarod magad érezni kint az minimum 1000-1200EUR.
Koppenhága: borzasztó drága, magasabbak az árak, mint Svédországban. Szoba nagyjából 3000-7000DKK között (attól függ milyen igényeid vannak). Kaja nagyjából svéd ár a boltokba, éttermek viszont magasabb áron vannak. 1500EUR kell, hogy jól érezd magad.
Tényleg csak akkor éri meg az erasmus, ha van spórolt pénzed, vagy tudnak támogatni a szüleid, esetleg diákhitel.
Németország,Ausztria,Belgium,Észtország,Olaszország is népszerű erasmus desztináció és jobban megfizethető helyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!