Európán kívüli részképzés. Mennyire nehéz kijutni átlagos diákként (nem kitűnő átlaggal)?
Figyelt kérdés
Elsősorban BME-sekhez szólna a kérdésem, de minden véleményt, tapasztalatot szívesen meghallgatok.2022. jan. 2. 16:14
2/9 A kérdező kommentje:
Főképpen Dél-Korea és Japán érdekelne, de bármelyik országról olvasnék élménybeszámolókat. Azt írják, a partneregyetemek általában 2 hallgatót szoktak fogadni a BME-ről egy szemeszterre.
2022. jan. 2. 17:43
3/9 anonim válasza:
Hát, ez nyilván a jelentkezők számától is függ. Azt viszont érdemes figyelembe venned hogy Japánba és Dél-Koreába nincsen erasmus, hanem úgynevezett Bilateralis (legalábbis ahová én járok egyetemre így hívják, Bme-n nem tudom pontosan), ami viszont csak az oktatást fedezi. Tehat a szállás, repjegy, megélhetés saját zsebből megy. Emiatt nem sokan engedhetik meg maguknak, vagyis valószínűleg nem jelentkeznek sokan, így ha pénzügyileg nem gond lehet esélyed rosszabb átlaggal is. Illetve érdemes utána nézni van e más ösztöndíj, amit az ottani megélhetésre fordíthatsz. A campus mundi például most szűnik meg, de lehet lesz valami ami helyettesíti.
4/9 anonim válasza:
Mivel az erasmus europai mobilitasi program, igy nehez
Campuc mundit nezegess esetleg ott lehet
5/9 anonim válasza:
Kérdező! Nem akarlak lebeszélni erről, de egy olcsó Vietnam, Thaiföld, Kambodzsa ezerszer jobb.
6/9 anonim válasza:
Én most fogom megpályázni idén. Nekem az erasmusért felelős hks mondta hogy annyira kevesen jelentkeznek hogy siman meg lehet kapni. Meg minden evben szoktak potpalyazatot is hirdetni mivel nem telik be az osszes hely.
#3as ez is erasmus, es jar ra osztondij. Nem csak europan belul lehet erasmussal menni.
7/9 anonim válasza:
3-as vagyok.
Van ahova jár az erasmus de nagyon kevés helyre (általában Usa, Kanada).
Persze lehet egyetemenként változik, nálunk ezt mondták a koordinátorok.
8/9 anonim válasza:
BMEn inkább keletre van erasmus.
Szingapúr, Japán, Korea, Taiwan ilyenek
9/9 anonim válasza:
Szuper, jó hír a kérdező számára :)
(Én meg ma is tanultam valamit😂)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!