Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mennyire káros egy ilyen...

Mennyire káros egy ilyen bejegyzés egy normál diáknak, akinek esélye sincs eljutni egy ilyen szintre?

Figyelt kérdés

[link]

Az emberek 99,99 %-ának esélye nincs bejutni egy ilyen egyetemre, de ezt olvasva mennyire nullázhatják le az önbizalmukat?

2021. dec. 18. 23:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Most ebben mi a lenullázó? Nem mindenki tud elérni bizonyos dolgokat? Tehát ez most kb olyan, mintha azt mondanád, hogy mennyire szemetek a nemzetközi légiforgalmi irányításnál, mert csak az kezdheti meg a képzést, aki sikerrel veszi a FEAST tesztet. Pedig szimplán el kell fogadni, hogy van, ami nem elérhető mindenki számára és a speciális helyek, speciális tudást igényelnek. Egyébként azért ilyen felkapott hír ez, mert nem sok diák pályázik rá itthonról. Szinte minden évben lenne 1, aki megütné a szintet, csak sokakat nem érdekel.
2021. dec. 18. 23:42
 2/14 A kérdező kommentje:
Szerintem nem csak egy lenne. Ide nem csak tudás kell, hanem önbizalom.
2021. dec. 18. 23:44
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Hát azért 1-nél több aligha lenne. Azért az amcsi egyetemekre érdekes felvételi eljárások vannak. Ez meg azért a világon első helyen álló egyetem. Ide igen komoly angol nyelvtudás kell, valószínűleg jópár egyéni munkát is elkérnek, meg gondolom saját vizsgákat alkalmaznak és nem a magyar érettségikkel foglalkoznak. Bár ezt annyira nem tudom, hidegen hagynak a külföldi egyetemek, főleg, mivel évekkel ezelőtt diplomáztam, így már túlvagyok ezen az életszakaszomon :D
2021. dec. 18. 23:48
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
Miért lenne káros? Meg lehet próbálni utána csinálni, valószínűleg kb.senkinek se sikerülne (hozzáteszem neked sem), de nem tartom vagy gondolom ennek a “reklámozását” károsnak.
2021. dec. 18. 23:54
 5/14 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, nekem-et szerettem volna írni! Bocsi :D
2021. dec. 18. 23:54
 6/14 anonim ***** válasza:
Miért lenne káros? Mindenki tisztában van azzal, hogy van amit nem fog tudni elérni, emiatt mért kellene titkolni mások sikerét?
2021. dec. 19. 00:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem káros, ha valaki a saját dolgával foglalkozik... Én korábban láttam ezt a cikket és inkább öröm töltött el, hogy a srác megvalósítja az álmait, amiért keményen dolgozott. Nem sajnálom tőle, én is keményen dolgozom a saját életemben, ismerem magam, a képességeimet és a lehetőségeimet. Reménykedek és keresem a lehetőségeket, de nem ringatom magam olyan álmokba, amik elveszik a kedvem és a lehetőségeim a számomra elérhető jó dolgoktól is azáltal, hogy folyamatosan kudarcélményem van az elérhetetlenségük miatt.

Elég felnőtt vagyok már, hogy be tudjam határolni nagyjából, mi leszek és mi nem ebben az életben. Szertornász sem leszek, mert 5 évesen kellett volna kezdenem, mégsem sírok rajta. Van ezer dolog, ami lázba hoz, ami örömmel és sikerélménnyel tölt el és amitől úgy érzem, hogy élek úgy igazán. Tény és való, a YALE soha nem tartozott ezek közé, talán ezért sem hat meg, de boldogan tapsoltam, mikor a legjobb barátnőm kitüntetéses diplomát kapott, én meg "csak simát". Tiszta volt a lelkiismeretem, a befektetett munkámmal elégedett voltam és tudtam, hogy mit kellett volna beáldoznom azért (a munkám), az pedig nem érte meg. De rá nagyon büszke voltam és úgy éreztem magam, mintha én kaptam volna. :)

Fontos, hogy azzal kalkulálj, ami a te életedben van és azt a réteget próbáld egy kalibernek tekinteni magaddal, aki ugyanonnan indult, mint te, hasonló eszközökkel. Most lehet, hogy ez a srác fölötted van, de azért abba is gondolj bele, hogy hány gyerek van, aki sosem jut el egyetemre egyáltalán és sosem szerez érettségit sem... Azokról hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig ők vannak többségben. A többség nem diplomás ma sem. Szóval becsüld meg, hogy eljutottál ide.

2021. dec. 19. 07:55
 8/14 anonim válasza:
Valamelyest
2021. dec. 19. 10:10
 9/14 anonim ***** válasza:
67%

Egyrészről tök szomorúnak találom, hogy lassan minden teljesítményt le kell kicsinyíteni, el kell bagatellizálni, nehogy a másiknak rosszul essen.

Másrészről az átlag diáknak a képességei nincsenek meg egy ilyen teljesítményhez, csak ugye azt szigorúan tilos kimondani, hogy Pistike gyengébb képességű, mint Józsika, holott egy gyengébb képességű ember is végezhet hasznos és jól kereső munkát.

Harmadrészről: az átlag diák jelen pillanatban a jövő évi nyelvvizsga amnesztia miatt cirkuszol éppen. Amíg ott tartunk, hogy tömegeknek az gondot okoz, hogy egy B2es nyelvvizsgát lerakjon, addig ne adjuk már itt elő, hogy mennyire alá ássa az önbizalmát az, hogy másnak sikerül ilyen jól teljesíteni, hát olyan messze van egy ilyentől, mint Makó Jeruzsálemtől.

2021. dec. 19. 11:54
 10/14 anonim ***** válasza:
12%
nem az a káros, hogy megdicsérik azt, aki bejut egy nagynevű iskolába, hanem hogy lassan ott tartunk, hogy aki nem a borostyán ligában tanul, az nem is emberi lény... persze, tudjuk, ma már a diploma a minimális elvárás a világban (mármint a magyarország nevűben, mert itt fontos dicsekedni vele a szomszédoknak ha kész a kölykünk papírja), de ezt el kellene végre engedni, hogy boldog-boldogtalannak csak az egyetemre szabad járnia. boltvezetői iskolát végzek külföldön, nagyon boldog leszek a bizonyítványommal, és köszönöm, nem érzem rosszul magam tőle, hogy ennek a srácnak más logó lesz a műbőr füzetkéjén, mint nekem.
2021. dec. 20. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!