Laptopon jegyzetelni foiskolan? Tapasztalatok?
Felvettek egy ausztriai foiskolara, azt szeretnem kerdezni, mi a velemenyetek, celszeru laptopon jegyzetelni, vagy jobb lenne beszerezni egy tabletet/ipadet? (Kezzel irott jegyzeteles nem opcio, szinte olvashatatlan a kezirasom, kinszenvedes lenne azokbol tanulni)
Ha valaki laptopon jegyzetel, milyen programot hasznal, egyszeruen Word?
Nem neznek a tanarok rosszalloan ram, amiert a laptopot bamulom meg potyogtetek? (talan buta kerdesek, de tenyleg tanacstalan vagyok)
koszi a valaszokat
A főiskolán nem adnak jegyzetet?
Nálunk senki sem jegyzetel hiszen úgyis megvan pdf-ben.
Miért lettem leértékelve?
A kérdésre válaszolva: Nyugodtan jegyzetelhetsz laptopra, senki sem fog rád hülyén nézni.
Szerintem mivel külföldi, ezért lehet nem kell majd jegyzetelni hanem elküldik az anyagot
Márcsak azért is gondolom így, mivel én is külföldi egyetemet nézek és ott is így van:)
Idén kezdtem az egyetemet és füzetbe írtam, kb használhatatlan mert olyan 70%nehezen olvasható maradék 30% olvashatatlan
Jövő félévet laptop vásárlással kezdem...
Ja és arra figyelj, hogy milyen teremben leszel, mert van, hogy a 15.6" is alig fér el az asztalnak nevezett tárgyon...
Laptopon nem tudom mennyire elérhetők ilyesmik, de tabletre vannak olyan appok, amik elég komoly integrációval képesek kezelni a dolgokat. Pl. megnyithatod a hivatalos PDF jegyzeteket, amit ki tudsz egészíteni a saját jegyzeteiddel (gondolom nem csak kézzel írva, hanem akár gépelve is) és mellé akár még egy hangfelvételt is tudsz indítani a tableten, amit képes a programban írt jegyzetekhez szinkronizálni, így ha egy leírt részre ráböksz utólag, akkor a hangfelvételben is oda ugrik.
Persze, hogy kinek milyen jegyzetelési megoldás működik jól, az is nagyon személy függő. Pl. ha gépelni akarsz, akkor nem árt, ha tudsz is gyorsan gépelni. Különben hiába van laptopod, ha nem tudod tartani a tempót gépelésben az élő szóval - ami aligha fog diktálási sebességre váltani csak azért, hogy ne akadj el. Egy normál tempóban beszélő ember szövegét gépelni szerintem nem mindenkinek megy egyformán könnyen. Ha még idegen nyelven is megy a szöveg, akkor pláne okozhat nehézségeket az embernek.
Ezt mindenképp érdemes legalább szimulálnod valamilyen tévé/rádió műsor vagy egyéb folyamatos szöveget gépelve.
Azért egy papírt és ceruzát mindenképp érdemes oda készíteni a laptop és a tablet mellé is, mert papírral még nem találkoztam, ami lefagyott, lemerült, vagy újraindult. Elektronikus eszközök viszont már sok féle helyzetben hagytak cserben.
Ezzel távolról sem azt mondom, hogy ne próbáld meg, én is telefont, tabletet és laptopot használok szinte mindenre. De azért előfordul, hogy megnehezítik az életem különféle hibák és szükség van az analóg PC-re (papír+ceruza)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!