Valakinek valami tapasztalat?
Biztosan nem fognak gúnyolódni. Most gondolj bele, te gúnyolnál bárkit, mert külföldről jött és ezért nem beszél jól magyarul? Szerintem egyértelműen következik belőle, lehet rá számítani. A saját nyelvén meg biztos kitűnően tud.
A gyerekek mindig kedvesek az újakkal, mert mantrázza nekik a tanár, hogy legyenek kedvesek, és amúgy is kíváncsiak, és van egy elképzelés a fejükben, hogy te leszel az új legjobb barátjuk/szerelmük. Legalábbis az összes sulimban egytől egyig (4 volt), amikor jött új gyerek, mindenki izgatott volt és kíváncsi. A gúnyolások akkor kezdődtek, amikor kiderült, hogy mégse felel meg az elvárásoknak, úgy fél év után. Ekkor kerültek be az újak a saját klikkjükbe, és volt, akivel soha többé nem beszéltek. Ha nagyon aggódsz a németed miatt, és angolul jól beszélsz, esetleg az elején használd azt a nyelvet.
Ez a 2 hét pedig arra lesz elég, hogy nagyjából megtudd, mi merre van, hogy hívják az ofőt és a szimpatikusabb/hangosabb gyerekeket, aztán vége is. Ha nem akarod idegenként kezdeni a tanévet, akkor a nyárra beszélj meg sok ismerkedős programot az osztálytársakkal, akkor is, ha nem szimpik, vagy introvertált vagy, mert az első időszak a legfontosabb az ismerkedéskor.
Szerintem inkább a tanulás miatt aggódj, mert nehéz lehet más nyelven tanulni a törit, bioszt, stb. Szerintem nagy szerencséd van, hogy csak 2 hét suli lesz, mert így a nyáron lesz időd tanulni a nyelvet, és most még valószínűleg nem kérnek sok mindent számon tőled.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!