Melyik egyetem?
Sziasztok az érdekelne, hogy a NUS(National University of Singapore),The University of Chicago vagy a University of Milan?
Melyiken a legérdemesebb business-t tanulni?
A Chicago-i egyetem a 25 helyen áll a világlistán, a NUS a harmadik helyen áll az üzleti tovább tanulásban, és azt olvastam,hogy a Milánói egyetem se a legutolsó. Ösztöndíjjal mennék ki.
Angolból van egy C1-es nyelvvizsgám, Ukrán szintúgy, olszaból B2(januárba megyek c1-es nyelvvizsgát csinálni.) Az oroszt megértem és beszélni is tudom, de nincs nyelvvizsgám. Egész gimibe kitűnő volt az átlagom, és az összes éretségim 5-ös lett, kivéve a matek az 4-es. Van egy szakmám (rendszergazda) Én úgy érzem Szingapúr lenne a legjobb választás
Előre is köszönöm a válaszokat:)
Szerintem nem sokan vannak itt az oldalon,akik bármelyik egyetemen tanultak volna/tanulnának.
Ha komolyan érdekelnek,akkor a szempontjaid szerint rangsorold őket.
Példa: távolság/anyagiak/szimpátia/lehetőségek/szakok/munkalehetőségek/stb
Ösztöndíjat nem 100%,hogy kapnál,ha meg sikerül is,akkor is rengeteg hatalmas kiadással kell számolni, amihez nagy tőke kell. Ha az anyagi oldalt nézem akkor pl Milánó talán a leggazdaságosabb, de ott sem lenne olcsó.
University of Chicago: 10. hely a nemzetközi ranglistán
NUS Singapore: 21. hely a nemzetközi ranglistán
Azaz mind a kettő top egyetem, bátran mehetsz. Milánóba akkor se mennék, ha bottal kergetnének.
Egyetértek az 1. válaszolóval, költségekbe emiatt ne verd magad. Nagyon rossz a megtérülése a drága amerikai diplomáknak, és akkor is a computer science és mathematics szakok szoktak pozitívba fordulni, nem a gazdasági képzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!