Mik a követelmények az LSE és az UCL Londoni egyetemeknél? Be tudnék jutni?
Nem csak átlag kell, hanem sok mindent letenni az asztalra. LSEre, UCLre mar alapszakra, 18 evesen is ugy jutnak be a diakok hogy voltak internshipjeik, onkenteskedtek, benne voltak kutatásban, start-upban, versenyeken jol szerepeltek, stb. Ha valakinek evekig aludt a tej a szájában, az roppant unalmas.
Forras: evekig segitettem diakoknak ezekre a helyekre felvetelizni, en magam evi tobbszaz mester jelentkezes ertekeleseben veszek reszt egy kulfoldi egyetemen.
Szerintem lakhatással és tandíjjal nem ér meg 15-20 ezer fontot kiadni egy egy éves mesterképzés. Akkor már inkább mennék egy ingyenes országba, mondjuk Hollandia vagy Svédország. A svédeknél még online mesterképzések is vannak angolul, teljesen ingyen és bárhonnan végezhető. Szintén vannak ilyen top 100-as egyetemeik.
Én utolsó pillanatban léptem vissza az MSc-től, bár már az alapképzést is Angliában csináltam. Már le volt papírozva a hitel is, megvoltak a dátumok mikor utalnak, illetve már csak annyi hiányzott, hogy küldök be képet az egyetem rendszerén ID kártyára.. Szerintem nem fogom megbánni.
Angliában egyébként fizetéskülönbség sincs nagyon alap és mesterképzés között, illetve eddig bárkivel beszéltem itt Angliában, senki szerint sem érdemes ez az egész, egyetlen egy volt előadómat leszámítva.
Én a helyedben inkább ösztöndíjakat kutatnék, és csak akkor vállalnám be, ha nem kell egy ház árát rákölteni. Ha ilyet nem találsz, ott vannak az ingyenes/olcsóbb országok. Például hallottam, hogy Németországban párszáz euró a tandíj félévente, de azt leutazod és az állam lakhatási támogatást is ad elvileg mindenkinek..
Egyébként UK-ban a mesterképzések 90 kreditek (ottani rendszerben 180), de tudtommal a teljes mesterképzés 120 kredit lenne, azt hiszem Magyarországon is ennyi. Elvileg sok különbséget nem tesznek benne, de ezt is érdemes tudni az ottani képzésekről.
Az, hogy METU, abszolút nem kizáró ok. Egyébként a mesterképzésekre könnyebb a bejutás mint alapképzésre sok esetben, mert nincsenek is olyan túljelentkezések, de ezt csak általánosságban mondom.
A METU külföldi szemmel pont ugyanolyan egyetem mint az összes többi magyar egyetem.. Nincs különbség, egyiket sem ismerik.
Tehát az egyetem neve nem zár ki téged. Mással is feltudod húzni az esélyeid, és ezt a kutatásos dolgot sem értem. Nem MRes vagy MSc by Research szakra jelentkeznél, szinte semmi kutatás nincs az angliai mesterképzésekben, maximum van olyan tárgy ahol megmutatják a kutatás alapjait és ennyi.. Hülyeség hogy csak kutatási előzménnyel vennének fel, mesterről van szó nem PhD-ról vagy kutatáson alapuló mesterről. Szerintem a magyar köztudatban ez az egész angol egyetemesdi egy kicsit túl van lihegve.
Ha van felesleges jó pár milliód és te ezekre az egyetemekre akarsz menni, akkor ne mondj le róla csak azért mert egy random dude leszólta az egyetemed gyk-n..
Elso vagyok. Nem kizarolagosan irtam a start upot es a kutatást, hanem egy felsorolás részeként. Nyilván aki nem tudja színvonalas tartalommal megtölteni a personal statementjét, es a tanari ajalnast, az eleg halvány esélyekkel indul. Mondom ezt ugy, hogy evekig keszitettem fel diakokat sikeres felvetelire kb 15 brit egyetemre. Nem negativ amit irtam, mert barki osszeszedheti magát és egy ev alatt kikupálódik, ha nem csak nyálat csorgat a suliban.
Persze, értem mire céloztál, és teljesen reális a meglátásod, valóban nem elég egy kitűnő érettségi/diploma egy ilyen jeles egyetemre. A hozzászólásom a kérdezőnek szólt, ugyanis a te kommented látszólag elég volt ahhoz, hogy máris lemondjon az álmairól, és kevésbé nehéz út felé forduljon. Így viszont semmit nem fog elérni, ha már a legkisebb akadálytól is elbizonytalanodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!