Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Az ápoló okj-t elfogadják...

Az ápoló okj-t elfogadják külföldön?

Figyelt kérdés
Most akarok ápolónak tanulni az új okj rendszerben vagy minek hívják azt. Azt a papírt külföldön elfogadják majd ?
2021. júl. 27. 15:43
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Apoloi tapasztalatot fogadnak el.
2021. júl. 27. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Le kell majd fordíttatni ha megkapod az OKJ oklevelet. Nekünk kérdezték is mikor végeztünk,ki szeretné és milyen nyelven.

Illetve mellé nagyon nyomjad a nyelvet,amilyen helyre mennél,mert középfokúnál kevesebbel nem foglalkoznak veled külföldön.

2021. júl. 27. 16:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Igazából nem tervezek még külföldre menni, de ha mennék, akkor angol nyelvteruletre...angol az megy nekem. Úgy vagyok vele, hogy itt kitanulom először, aztán majd meglátom merre megyek tovább.. jelenleg a Corona miatt fölösleges terveznem bármit, mert 3 évvel később ki tudja mi lesz még. Az is eszembe jutott, hogy ott kint elkezdeni tanulni ápolónak, de nincs rá pénzem ...
2021. júl. 27. 16:15
 4/4 anonim válasza:

Szia, ahhoz hogy az Egyesült Királyságban dolgozhass, registered nurse-nek kell lenned, aminek alapfeltétele egy diploma, enélkül a council nem ismeri el a tudásodat és a tapasztalatodat, itt olvashatsz erről bővebben [link]

A magyar diplomát megvizsgálják, és ha hiányzik valami, akkor ún top up modult kell csinálni. Ha nincs diplomád akkor health care assistant vagy nursing auxiliary lehetsz. Szerintem nagyon szép hivatást választottál és nyugodtan vágj neki a diplomás képzésnek, de ha lehet itt (a nursing képzést az állam finanszírozza (itt kell lenned már három éve minimum) és a clinical placementek ösztöndíjjal támogatottak). Szurkolok, ne add fel ;)

2021. júl. 28. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!