Hollandiában ápoló képzés?
Mik a feltételek, hogy lehet bekerulni egy egyetemre? Hány éves a képzés, fizetős?
Ezek érdekelnének :)
A neten próbáltam utána nézni, de nem tudom mennyire hiteles amit írnak.
Nincs egyébként valami magyarorszagi szervezet, aki megszervezi a jelentkezesed külföldi egyetemre? Aki tud minden infót és kapcsolatban van külföldi egyetemekkel? Mert egyedül ennek elég nehéz utána járni :/
Bár Hollandiában szinte minden képzés angolul megy, az egészségügyis szakok kivételt képeznek, ezeket csak hollandul lehet tanulni. A külföldi munkavállalóktól is elvárják a felsőfokú nyelvismeretet, ha esetleg külföldi diplomával szeretnél ott elhelyezkedni.
Néhány percnyi google keresés alapján a képzés 4 éves, hollandul folyik mindenhol és a "HBO", azaz "hogeschool"-okban tanítják, ami magyar szemmel a főiskolának feleltethető meg. A szak neve hollandul "Verpleegkundige". Ha beírod a google-be, hogy "HBO Verpleegkundige", akkor egy rakás ilyen főiskolát kidob, ahol tanítják. A mesterképzésekről tudom, hogy évente 2000 euróba kerülnek, nem tudom, hogy ezzel mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!