Szerintetek reális, hogy kijussak erre a szakra, Magyarországi alapszakról?
Kicsit túlzásba estek a válaszok most. Teljesen valid kérdés, hogy egy magyar mérnöki diplomával felvesznek-e egy kimondottan tengeri cuccokra specializált mesterre, hisz nem egyértelmű, hogy ilyet itthon tanítanak-e, illetve, hogy ott elvárás-e a felvételihez. És akkor az teljesen más kérdés még, hogy a kérdező milyen képességekkel rendelkezik.
Érdemes lehet írni az egyetemnek, hogy van-e valami minimum kredit mennyiség bizonyos témakörökben, amit el kell érni. Aztán ezt össze tudod vetni az itthoni egyetemen tantervével.
Arra még nem gondoltál, hogy a BA-t is inkább ott végezd? Sokkal egyszerűbb lenne minden. Ha ez valamiért nem opció, talán Erasmussal ki lehetne jutni 1-2 félévre, megismerkedni a helyi viszonyokkal, kapcsolatokat építeni, akik később tudnak segíteni ebben az irányban. Ráadásul akkor el tudnál végezni pár olyan témába vágó kurzust, amit Magyarországon biztos nem kínálnak fel, ezzel is előrébb lennél.
Amúgy nem hiszem, hogy annyira brutál lenne a helyzet, mint ahogy vázolod. Mielőtt rákattintottam a linkre, azt hittem, minimum valami MIT kaliberű cuccra akarsz bekerülni az USA-ban, na az tényleg elég felejtős az esetek többségében. De Únión belül ez szerintem simán kivitelezhető. Fel kell venni a kapcsolatot az egyetemmel, és tanácsot kérni tőlük, hogy hogyan tudnád optimalizálni a bejutási esélyeidet.
De mint mondtam, a legjobb az lenne, ha már a BA-t ott végeznéd.
Hopp, most látom, hogy ott csak MA képzések vannak. Ebben az esetben annyiban revidiálom az előző válaszom, hogy egy másik svéd egyetem mérnöki BA-jára kéne menni.
Ez nagyon sok előnnyel járna, először is mindjárt megoldaná a kérdést, hogy mennyire fogadják el a BA-s eredményeket.
Továbbá addigra lenne helyismereted, és addigra a nyelvet is simán megtanulod. Igen, tudom, a képzés nyilván angolul lenne, de hidd el, egész másképp állnak hozzád, ha beszéled legalább minimális szinten a nyelvüket. Az pedig, hogy hogyan állnak hozzád, nem lényegtelen, elvégre ez egy olyan szak, amivel Magyarországon nem tudsz mit kezdeni. Ezt a svédek is tudják, ergo ott fogsz maradni “a nyakukon”, érdemes mielőbb elkezdeni bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!