Kriszta03 kérdése:
Milyen gimnáziumot/szakközépiskolát tudtok ajánlani ahonnan külföldi egyetemre ki lehet jutni? (Budapest, Gödöllő környékéről)
Figyelt kérdés
#tanulás külföldi egyetemen #gimnáziumból külföldi egyetemre
2021. jún. 17. 11:25
1/9 anonim válasza:
Az a kérdés, hogy szóba jöhetnek-e magángimnáziumok is és hogy külföldön belül hova.
Ha magángimnázium is lehet, akkor a nemzetközi iskolák pl német, spanyol, francia, osztrák, brit, britannica, amerikai mind megkönnyíthetik a kijutást.
Egyébként szerintem bármelyik iskolából ki lehet jutni, ha az erős abban amit az egyetemen tanulni szeretnél és nyelvekben.
2/9 A kérdező kommentje:
nemzetközi jogot szeretnék külföldön tanulni. Melyik gimi erős angol és német nyelvekből?
2021. jún. 17. 11:46
3/9 A kérdező kommentje:
Ausztria és Anglia lenne a cél
Köszönöm előre is a válaszokat
2021. jún. 17. 11:48
4/9 anonim válasza:
Javaslom az elitgimiket ahol az idegen nyelv és a számodra fontos tantárgyak oktatása megfelelő. A lányom fizikusnak tanult Angliában. Az Apáczaiba járt mat-fiz tagozatra majd az Egyesült Királyságban járt egyetemre. Az egyetem után Londonban dolgozik.
5/9 A kérdező kommentje:
Melyik elitgimi készít fel jól a jogra és tanítja magas szinten a nyelveket?
2021. jún. 17. 13:19
6/9 anonim válasza:
Jogra egyik sem mert jogot egy gimnáziumban sem tanítanak (pláne nem nemzetközi jogot). Nyelveket meg nagyon sok helyen tanítják jól. Javaslom nézelődj a nyelvi előkészítős vagy a kéttanítási nyelvű gimik között a lakóhelyed környékén.
7/9 ElenaGilbert válasza:
Hagyjad az elit meg magán gimiket. Válassz vmi szimpit és kész. Az, hogy kijutsz-e külföldre sokban függ az anyagi helyzetedtől, illetve tőled. Én egy "közepes" gimibe jártam, de megsúgom, hogy a barátom szakközepében is ugyanolyan jók voltak a tanárok. Mégis egyik osztálytársam holland és német egyetemeket jelölt meg. Tanulj jól és specifikusan, nézd meg mit kér tőled az adott egyetem és arra készülj. Akkor tuti bekerülsz.
8/9 Muffinka10 válasza:
Szerintem a Deák téri gimnázium jól felkészít nyelvekre(angolt,németet felsőfokon),és az Eötvöst is ajánlom neked. Készülj ,sok sikert a jogra!
9/9 anonim válasza:
Szerintem nincs igaza annak, aki azt mondja, a gimnázium nem játszik szerepet a külföldre való kijutásban. Bár fontosak a tanulmányok meg a nyelv, azt magántanárral könnyen be lehet pótolni, ha rosszul tanítják. Ennél sokkal jelentősebbek az iskola által kínált lehetőségek pl.: vita-kör, pályaorientációs tréningek, Mun, a versenyek, amelyekre buzdítanak, kutatások stb. Ezeket legtöbbször az elitnek számító iskolákban nyomják a legjobban, hisz ott van rá igény (a Városmajoriról hallottam, hogy sok ilyen van) Meg az osztály színvonala is számít - ha a tanulás és a nagyot álmodás gáz, és kilógsz a sorból, rosszul fogod érezni magad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!