Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen gimnáziumot/szakközépis...

Kriszta03 kérdése:

Milyen gimnáziumot/szakközépiskolát tudtok ajánlani ahonnan külföldi egyetemre ki lehet jutni? (Budapest, Gödöllő környékéről)

Figyelt kérdés

#tanulás külföldi egyetemen #gimnáziumból külföldi egyetemre
2021. jún. 17. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Az a kérdés, hogy szóba jöhetnek-e magángimnáziumok is és hogy külföldön belül hova.

Ha magángimnázium is lehet, akkor a nemzetközi iskolák pl német, spanyol, francia, osztrák, brit, britannica, amerikai mind megkönnyíthetik a kijutást.

Egyébként szerintem bármelyik iskolából ki lehet jutni, ha az erős abban amit az egyetemen tanulni szeretnél és nyelvekben.

2021. jún. 17. 11:38
 2/9 A kérdező kommentje:
nemzetközi jogot szeretnék külföldön tanulni. Melyik gimi erős angol és német nyelvekből?
2021. jún. 17. 11:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Ausztria és Anglia lenne a cél

Köszönöm előre is a válaszokat

2021. jún. 17. 11:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom az elitgimiket ahol az idegen nyelv és a számodra fontos tantárgyak oktatása megfelelő. A lányom fizikusnak tanult Angliában. Az Apáczaiba járt mat-fiz tagozatra majd az Egyesült Királyságban járt egyetemre. Az egyetem után Londonban dolgozik.
2021. jún. 17. 12:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Melyik elitgimi készít fel jól a jogra és tanítja magas szinten a nyelveket?
2021. jún. 17. 13:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Jogra egyik sem mert jogot egy gimnáziumban sem tanítanak (pláne nem nemzetközi jogot). Nyelveket meg nagyon sok helyen tanítják jól. Javaslom nézelődj a nyelvi előkészítős vagy a kéttanítási nyelvű gimik között a lakóhelyed környékén.
2021. jún. 17. 13:23
 7/9 ElenaGilbert válasza:
100%
Hagyjad az elit meg magán gimiket. Válassz vmi szimpit és kész. Az, hogy kijutsz-e külföldre sokban függ az anyagi helyzetedtől, illetve tőled. Én egy "közepes" gimibe jártam, de megsúgom, hogy a barátom szakközepében is ugyanolyan jók voltak a tanárok. Mégis egyik osztálytársam holland és német egyetemeket jelölt meg. Tanulj jól és specifikusan, nézd meg mit kér tőled az adott egyetem és arra készülj. Akkor tuti bekerülsz.
2021. jún. 19. 10:59
 8/9 Muffinka10 válasza:
Szerintem a Deák téri gimnázium jól felkészít nyelvekre(angolt,németet felsőfokon),és az Eötvöst is ajánlom neked. Készülj ,sok sikert a jogra!
2021. jún. 19. 20:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs igaza annak, aki azt mondja, a gimnázium nem játszik szerepet a külföldre való kijutásban. Bár fontosak a tanulmányok meg a nyelv, azt magántanárral könnyen be lehet pótolni, ha rosszul tanítják. Ennél sokkal jelentősebbek az iskola által kínált lehetőségek pl.: vita-kör, pályaorientációs tréningek, Mun, a versenyek, amelyekre buzdítanak, kutatások stb. Ezeket legtöbbször az elitnek számító iskolákban nyomják a legjobban, hisz ott van rá igény (a Városmajoriról hallottam, hogy sok ilyen van) Meg az osztály színvonala is számít - ha a tanulás és a nagyot álmodás gáz, és kilógsz a sorból, rosszul fogod érezni magad.
2021. jún. 21. 00:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!