Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan lehet államisnak lenni...

Hogyan lehet államisnak lenni amerikai egyetemen?

Figyelt kérdés

Tdom, hogy az usa-beli egyetemekért a külföldieknek alap esetben - h csak nem valami spéci ösztöndíjjal mennek - fizetni kell.De egy ismerősöm , aki ELTÉs, minden nyáron kinn van egyy családnál, akik a barátaik és meg szokták magukhoz hívni nyaralni , és ő is kinn akar egyetemre járni, ha ezt itthon befejezte. Na ő azt mondja mindig , mikor nyár végén hazajön, hogy a kinti "családja" szerint ha nem is olyan egyszerűen, de el lehet intézni , hogy államis legyen .

Hallott valaki ilyen dolgokról ?

(Őt nem tudom elérni hetek óta, ezért nem tudom kifaggatni. )

2010. aug. 15. 22:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajna ez szerintem egy olyan dolog, hogy ha van kint ismerősöd, aki segít neked ezt fű alatt elintézni, akkor lehet van rá halvány esélyed, viszont hogyha egyedül mész oda külföldiként, akkor eléggé esélytelennek látszik!
2010. aug. 15. 22:12
 2/9 A kérdező kommentje:

ok,köszi.

de nem az ismerettségen van a kérdésem hangsúlya, hanem hgy ezt hogy lehet kivitelezni az állam felé.

amúgy a halványtól azért több esély van rá sztem . az ismerősömet tényleg biztatjék vele és ott is van a családban egyetemista.

valaki esetleg td vaalmi tippet adni tapasztalataiból ?

élt valaki kint?

én amúgy több távolabbi ismerősről is tudom, hogy kint tanult pl részképzésben ! és tuti nem csak fulbright-tal lehet!

csak nincs meg a címük, hogy megkérdezzem..

Help please! köszi!!!!!!!!!

2010. aug. 15. 22:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Állampolgárnak kell menni anélkül ott se megy. Egyébként ott mindenki fizet, vannak ösztöndíjak és kedvezmények, de van tandíj is. Mindenkinek!
2010. aug. 16. 00:07
 4/9 A kérdező kommentje:

szia, igen tudom !

pontosítanék a kérdésemen : hogyan nyerhetem el az ösztöndíjat, ami fedezi a tandíjat ? :))

mert a legtöbb diák abból fizeti és legfeljebb belepótol, dolgozik mellette . de a többség nem bírná fizetni az államist, főleg ha több gyerek van a családban.

2010. aug. 16. 00:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Ösztöndíjra csak akkor pályázhatsz,ha állampolgár vagy. Ördögi kör tudom.
2010. aug. 16. 01:31
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
szerintem ott olyan, hogy államilag támogatott nincs is. ez csak a mi szuper országunkba van, hogy minden idióta ingyen vedelhete holt részegre magát egyetemista néven...
2010. aug. 16. 09:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát úgy van állami, hogy nyilván olcsóbb az állampolgároknak, mint a külföldieknek. Meg ők pályázhatnak ösztöndíjra, kérhetnek tandíjmentességet.
2010. aug. 16. 11:38
 8/9 A kérdező kommentje:

Az államis arra vonatkozik, h vannak állami sulik meg magánsulik. És a magásulik általában sokkal drágábbak és elismertebbek.

De mindegy, hogy nevezzük, van itt valaki, aki tud valami tippet adni saját tapasztalatból ? Esetleg kint élő magyarok , akiknek vannak itt rokonai, akik kimentek ?

Nagyon örülnék, ha valaki tudna valamit !

Amúgy köszi a válaszokat !

2010. aug. 16. 15:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Állami egyetem is belekerül 20-30 ezer $-ba egy évben külföldiként. Sőt, azoknak az amerikai állampolgároknak is sokkal többe kerül, aki másik államba megy tanulni. pl. egy Illinois-i elmegy Floridába tanulni, akkor az többszörösébe fog kerülni, mint egy helyinek.
2010. aug. 18. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!