29 évesen van értelme külföldön belekezdeni egy mesterképzésbe?
Nagyon nehéz külföldön annyi ösztöndíjat kapni, amiből meg is tudsz élni. Ha külföldön akarsz tanulni, akkor arra készülj, hogy valószínűleg dolgoznod kell majd mellette, hogy legyen hol aludnod és mit enned. Az is egy opció, hogy spórolt pénzből élsz, de egy 2 éves mesterhez alatt milliókat kellene felélj.
Egyébként nem gáz 29 évesen kollégiumban lakni, itthon is látni olyat, aki ilyen korban még abban lakott.
Mely országokban tanulnál szívesen egyébként? Nagyon körültekintőnek kell lenned, mert egyes országokban nem kifejezetten elterjedt a kollégium, így nehéz ilyen helyet szerezni, illetve sok helyen drága is.
Nem késő! :)
Én is 29 évesen kezdem a mestert (bár nem külföldön, hanem belföldön).
Amúgy egyáltalán nem ritka ez a korosztály, mint hiszed. Sok inspiráló, 30 feletti emberrel találkoztam már az egyetemen.
Tanulni sosem gáz és sosem késő szerintem, főleg mesterképzésen. Én is külföldön csinálom jelenleg a mestert és szerintem 29 évesen nem lógnál ki az évfolyamból, mégha az idősebb feléhez is tartoznál az embereknek. Sokunk azért már a huszas éveink közepén vagyunk alapból és elvétve mindig vannak sokkal idősebb emberek is.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!