Hülyeség lenne elkezdeni februárban egy MSc-t itthon, ha ősztől tudnék külföldön tanulni 25 évesen?
Az anyagi helyzete a családnak mindig is rossz volt, ezért kezdtem el az egyetemet csak 22 évesen, az érettségi után dolgoztam pár évet, hogy tudjam finanszírozni a tanulmányaim alatt a megélhetésem (csak nappalin indult a BSc sajnos). Mindenképp szeretnék MSc-t végezni, ugyanakkor külföldre is szeretnék menni, világot látni. Most felfedeztem egy országot, ahol adnak ösztöndíjat a képzés teljes idejére, lakhatási támogatással, mindennel együtt. DE csak ősszel indul az adott országban MSc. Nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés. Ha elkezdek februárban egy MSc-t itt, akkor azt fejezzem is be? Fél év után hagyjam ott, és menjek a külföldi képzésre, HA megkapom az ösztöndíjat? Az adott ország nyelvét megtanulni nem probléma, nagyon jó a nyelvérzékem, angolul jól beszélek.
Ti mit tennétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!