Az Erasmus-hallgatók többsége miért tróger?
nem igazán értelek.
Egyrészt akikkel én találkoztam Erasmus hallgatók (mind itthon mind pedig amikor én voltam külföldön erasmusosként) bőven megismerték az országot és a kultúrát ahova mentek/mentünk.
Az, hogy nyelvet tanulnak e kicsit összetettebb kérdés. A fő nyelv, ami nekik hasznos az a célország nyelve? Mert nem feltétlenül. Magyarországra úgy jönnek külföldiek, hogy angol nyelven tanulnak, és sokaknak már ez is nyelvtanulás mert aktívan használják, gyakorolják a nyelvet (ráadásul akármennyire szép nyelv is a magyar, nem sokra lehet vele menni így hacsak nem nagy nyelvszerető az ember, felesleges tanulni). Én Spanyolországba mentem, pont azért, mert a spanyolomat akartam fejleszteni az anyanyelvi közegben - ehhez képest a társaság miatt leginkább az amúgy is jó angolom fejlődött (kommunikációban).
Azon pedig, hogy "óriási anyagi támogatás"-ról írtál, jót nevettem. Én nem éppen így éltem meg az erasmust. Persze ha megnézzük, hogy mennyi pénzt kapnak akkor nem rossz, de külföldön ez eléggé kevés. Sok városban alig elég a lakhatásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!