Az Erasmus programnak mi a lényege?
Pro:
+Beírhatod az önéletrajzodba
+Adnak pénzt
+Külföldiül beszélsz, élesben gyakorlod a nyelvet
+Esetleg ismerősöket is találsz
+Párhuzamosan kint is vállalhatsz munkát vagy kereshetsz későbbi munkalehetőségeket
+Vidéki egyetemeken viszonylag kevés hallgatótársaddal kell konkurálnod, majdnem mindenki mehet, aki pályázik
Kontra:
-Nagyon ritka esetben lehet csak elfogadtatni a kint szerzett krediteket
-Növeli a csúszásveszélyt, kifejezetten műszaki, jogi vagy orvosi szakokon
-Ha önköltséges vagy, Erasmus félév alatt is van tandíjad
-Szakmailag kevesebbet fogsz fejlődni az adott félévben
-A legnagyobb egyetemeken nehéz bejutni rá
Szerintem érdemes pályázni, kiváltképp ha érdekel hosszútávon a külföldi élet, nemzetközi karrier, de egyébként kicsit túlhypeolt program. Inni, bulizni meg dugni itthon is lehet - ráadásul olcsóbban.
Röviden: tapasztalat szerzés, nyelv tudás, más fajta kultúra megismerése.
A 15 lányból, akit ismertem és Erasmuson volt, abból 1 volt, aki előre úgy ment ki, hogy pasizni fog külföldön. A többinek nem ez volt az első. De mindenki első sorban külföldi tanulmányok, a tudás szerzés miatt és kulturálódás miatt és nyelvtudás mélyítése miatt mentek ki.
Ha már dolgozni fogsz napi 8< óraszámban, akkor nem lesz ekkora lehetőséged külföldre menni. Fiatalon meg még nincs sok pénzed erre. Ezért az Erazmus nagy lehetőség.
Hogy vulgáris legyek: külföldi péniszt/vaginát meg lehet kapni boltban is, ha csak azért mennél ki. Ugyanakkor a szexualitás egy fiziológiai szükséglet. És nem mindenki bírja ki fél évig enélkül és nem elég neki a maszturbálás. Ezért egyáltalán nincs gond a külföldi közösülésekkel Erasmuson. De azt túlzásnak gondolom, hogy ezért mennek ki emberek.
#4: Hozzá teszem, hogy nekem csak Mérnöki karon vannak tapasztalataim. De logikus, amit mondasz. Ha külföldi nemi szervre vágyik valaki, külföldön könnyebb beszerezni.
Valóban van benne egy hype, de talán nem is ez a lényeg. Nekem ez új infó volt, hogy ez lenne a cél.
Fő előnyök a nyelvtanulás és -gyakorlás, új ismeretségek, világot látsz, tanulhatsz 1-2 olyan speciálisabb dolgot, amire otthon nem biztos hogy van lehetőséged.
Azonban, főleg azoknak, akik csak fél évre jönnek ki, inkább csak a buliról szól az egész, szakmai fejlődést nem nagyon kell várni, érdemesebb egy évre kimenni valahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!