Mit lehet tudni a germanisztika és az anglisztika szakról Salzburgban?
Nemrég költöztem ide, és szeptembertől szeretnék levelezőt kezdeni, még nem döntöttem el, hogy németet vagy angolt, de sajnos elég nehezen találok infókat a neten. Tanult valaki Salzburgban?
Úgy tudom, hogy ha német nyelven tanulok, akkor ingyenes. Illetve azt tudtam még meg, hogy a vírushelyzet miatt nincs most felvételi vizsga.
Viszont a következő kérdésekre keresem még a választ:
- Lehetséges germanisztikát vagy anglisztikát levelezőn választani?
- Lehetséges germanisztikát, mint idegen nyelvet tanulni (úgy mint Magyarországon), és idegen-nyelvi tanárként végezni? Vagy esetleg fordítóként?
- Salburgban melyik egyetemen lehet germanisztikát tanulni? Az úgynevezett PLUS már bezárt.
Előre is köszönöm a válaszokat.
még egy kérdést tennék hozzá.
- Itt is úgy szokott lenni, ahogy odahaza, ha tanárnak tanulsz, akkor két szakot választasz? Tehát pl. német idegen-nyelv és történelem szakos tanárként végzel?
Szia!
Én Bécsben tanulok, de ezt így is elég nehéz ezeket megválaszolni.
A helyedben letölteném a 'Studo'-t és a 'Studydrive'-ot, és a gyakorikérdésekhez hasonlóan érdeklődhetsz az ottani hallgatóktól. Pontosabb választ fogsz kapni.
Ezen kívül az egyetem oldalán (esetleg ÖH-oldalán) tudsz informálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!