Az anglisztika miért nem a germanisztikán belül van?
Miután az angol is a germán nyelvcsaládba tartozik, az anglisztika alapszaknak is germanisztika[anglisztika] megnevezést kellene viselnie, nem?
Félre értés ne essék, én más nyelvszakon vagyok, csak érdekel a téma.
Vagy azért anglisztika, mert nem az angol nyelvre utal a megnevezés, hanem hogy angliai tanulmányok?
Ez érthető lenne, de akkor pedig se a néderlandisztikának, se a skandinavisztikának nem kellene germanisztikán belül lennie.
Szerintem azért, mert ahogy a szak angol nyelvű megnevezése is mutatja (English and American Studies), az angol-amerikai tanulmányokat és a nyelvészetet foglalja magában.
Egyébként jogos a kérdés... Lehet az is benne van, hogy ha megnézed a hallgatók és oktatók számát, valamint az intézet nagyságát, egyszerűen csak praktikus, ha külön van. (Pl a Debreceni Egyetemen az ang.-am. intézet könyvtára nagyobb, mint a germanisztikáé, több hallgató, több oktató, több helyre van szükség.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!