Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Amerikaiak nagyrészének kb...

Amerikaiak nagyrészének kb nulla a földrajz tudása?

Figyelt kérdés

Lehet elsőre furcsa kérdés de elég sok országban voltam és sehol se tapasztaltam olyan tájékozatlanságot ezen a téren mint az USA-ban

Egy átlag holland vagy magyar valahogy sokkal több országot ismer

Ahogy észrevettem rengeteg amerikai olyan országról sem hallott soha mint pl Nigéria vagy Etiópia

Ebből arra következtetek,hogy ott a hagyományos tanulásnak,magolásnak nem igazán fordítanak nagy figyelmet vagy egyáltalán nem annyit mint pl az EU-s országokban

2020. júl. 25. 03:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

3-as és ha valaki nem primitív?

Ha a te anyád egy gyilkos akkor neked nincs jogod felszólalni a gyilkosság ellen mert te is gyilkos vagy?

2020. júl. 25. 22:38
 12/17 A kérdező kommentje:

akkor ezek szerint te is primitív vagy?

És ha én nem vagyok magyar?Mert nem vagyok az.Így már van jogom leszólni az amerikait?

Egyébként akkor neked sincs jogod leszólni semmit?

Milyen népnek van joga?

Akkor az amerikaiaknak senkit sincs joguk leszólni?Mert ők rengeteg országot tettek tönkre ennyi erővel

2020. júl. 25. 23:03
 13/17 anonim ***** válasza:

Átlag amerikai kevesebb államot ismer a világból, mint egy átlag magyar USA tagállamot. Sőt magyar fiatalok mindig több USA tagállamot ismertek az elmúlt negyven évben, mint átlag amerikai. Mondjuk USA tagállamok székhelyében USA-ban is káosz van a fejekben, mégis jelemzően ott ismernek többet.

Egyszerű US polgároknak USA és Mexikió és Kanada a világ. Bár a két utóbbi világvége.

Ez az egész abból következik, hogy világ földrajzát pár órában érintik ott, ha valaki emelt szinten nem veszi fel a földrajzot a suliban. Amerikai ismereteket oktató óra meg kötelező.

Minek is hívják? Hazafias ismeretek vagy mi. 🤔

2020. júl. 25. 23:06
 14/17 anonim ***** válasza:

+ ott még jobban "hazafias ismeretek" mint Magyarországon.

Igaz például magyar általános és középiskolai történelem oktatás is magyar nemzeti öntudatra nevelési anyag még 1945-48 közti kisgazdáktól + 2 oldalnyi komcsi + néhány fejezett Antal kormánytól. Megtévesztően történelemnek nevezve a tantárgyat. Mert minden, nem hogy csak kizárólag ilyen szempontból van tárgyalva, de erősen és célzottan ilyen célzattal torzítva is van az anyagban.

2020. júl. 25. 23:32
 15/17 anonim ***** válasza:
*+ ott még minden jobban "hazafias ismeretek" mint Magyarországon.*
2020. júl. 25. 23:53
 16/17 anonim ***** válasza:
77%

"De akkor legyen más:egy átlag európai biztosan több európai köztársaságot ismer mint ahány amerikai államot egy átlagos amerikai"

Felesleges találgatásokba belemenni.

2020. júl. 25. 23:54
 17/17 anonim ***** válasza:

Európában számos királyság is van.

Elég lett volna államot írnia, de független államot is írhatott volna. Bár nem csak utóbbiból van Európában.

Visszont minden felmérés is, a #14 és #15-ben általam leírtakat igazolta.

2020. júl. 26. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!