Világranglistán miért van jobb helyen a gyengébbik angol egyetem mint amit kinéztem, mint országos listán?
Csak egy apróság amit észrevettem kutakodás közben.
A két kiszemelt egyetem mesterképzésre a University of Huddersfield és a University of Bradford. Az előbbi vagy 20 hellyel előrébb van az utóbbitól országos ranglistán, viszont világranglistán az utóbbi egyetem vagy 100 hellyel előrébb van. Ez szerintetek miért lehet? Hogy jött ki?
Ha egy adott országon belül az "A" egyetem jobb helyen van, akkor "B" miért előzi be világ viszonylatban?
Még a helyieknek sincs nagyon jó véleményük az utóbbi egyetemről, főleg ha az előbbihez viszonyítjuk.
Ahány lista annyi hely
Az én egyetemem van ahol top200 van ahol meg 800.hely körül van
Kb ennyire megbízható a legtöbb lista amire itt gyakorin a kukijukat verik...
Köszi a válaszokat :)
Egyébként MSc-re megyek a fent említett valamelyik egyetemre 2021-ben tervezem, csak már erősen gondolkozom, hogy milyen irányba menjek tovább, illetve melyik egyetemre..
Alapképzést is itt kint végzem Angliában, szóval a rendszerrel tisztában vagyok (mondjuk postgrad az még új téma).
Csak fura volt, hogy a legtöbb világranglistán az országosan gyengébb egyetemet teszik előrébb, ezért is írtam ki a kérdést.
Még Uni of Leeds is szóba jött, csak ott nincsenek fix tárgyak, mindent magam kell válasszak és elég nagy rá az esély, hogy úgy lesz az órarendem, hogy így a bejárással (másfél óra buszozás, 2-3 átszállás), elég kényelmetlen lenne. Meg mégis jobb lenne jobb jeggyel végezni közepes helyről MSc-n, mint egy erős egyetemen bukdácsolni, mert sosem lehet tudni, mi vár majd rám.
Pedig minden szempontból jobbnak tűnik a Leeds-i egyetem. IT szak lenne egyébként, de leginkább az órarend ami visszatart, hogy 50 tárgy közül válogatok, foghíjas órarend meg megkeserítene, főleg hogy messzebb is van picivel.
Utolsó, ha egyébként van személyes tapasztalatod kinti MSc-kkel, akkor szívesen meghallgatnám őket, akár itt, akár privátban :)
100%-ig egyet tudok érteni az előttem szólókkal
Én az SZTE-be jártam ami mindegyik listán 400-600 között van átlagban
Na ennek ellenére már egyetem alatt hívták a tanárok kutatásokra a tehetséges diákokat,nagyon modern felszerelések voltak és a tanárok többségére sem lehetett panaszom és rendszeresen jártak kutatni külföldiek is Szegedre illetve fordítva
Egy ismerősöm meg egy 2000.hely körüli angliai egyetemre járt és most egy nemzetközi cégnél van irodai munkája amit marhára szeret
Azt nézd,hogy mit kínál az egyetem,tegyél a gyakorin ranglistára recskázós barmokra
Szia :) A 12:45-ös vagyok. A képzések standardizáltak, és a vizsgákat külső bizottságok felügyelik, azonban nem minden egyetemen olyan erős a hallgatói támogatói rendszer. Van ahol simán elhajtanak az oktatók/supervisor-ok a kérdéseiddel a búsba és van ahol nem, ennek a jegyek láthatják kárát valóban.
Ha úgy érzed hogy a Leeds számodra egy jó egyi, akkor hajrá. A közlekedést megoldod valahogy, ha távol laksz, akkor jogosult vagy postgrad accommodation-ra pályázni, de látom h Leeds-nél pont nem, náluk érdeklődj Unipol-nál. [link] érdemes a University Unioin-t kérdezni, és a Student Advice Centre Leeds esetében. Kérdezz, kérdezz, kérdezz, az a dolguk hogy válaszoljanak.
Mivel rengeteg időd van, menj az egyetemek honlapjára, a felvételik környékén szokott lenni online chat hallgatókkal. Hasonlítsd össze a modulokat, kérdezz course/programme director-okat, ők segítenek a modulok összeválogatásában, ne csak az admissions team-re hagyatkozz.
Félreértetek, engem nem érdekel olyan nagyon komoly szinten a ranglista, meg azok se akik ezen élvezkednek, csak egyetemösszehasonlításnál találtam ezt az esetet érdekesnek, hogy a gyengébbik egyetem világrankon jobb.
De egyébként abszolút nem az a mérvadó nálam, hisz a fent említett egyetemekre is mehettem volna alapképzésre (600-800), de inkább egy 2000. körülire jöttem, mert sokkal szimpibb volt, mindenki közvetlenebb, pár tanárt ismertem is előtte, meg maga az épület is sokkal barátságosabb volt :)
Csak most gondoltam jó lenne legalább mesterre egy jobb egyetemre menni itt kint, hogy abba is belekóstolhassak, de ott meg sok a kételkedés bennem a fent leírtak miatt, bonyolult órarend, nem szakirány csak általános stb.
12:45 és 14:44 vagyok
ezen anno én is csodálkoztam és abban látom a talányt, hogy a végzés utáni elhelyezkedés magasabb ezeknél az egyetemeknél, szakoknál, magyarán vhogy jobban alkalmazkodnak a piac/ipar követelményeihez, a kutatás és képzés jobban reflektál a piaci igényekre. Így könnyebben jutnak kutatási zsetonhoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!