Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen ösztöndíj van Kínában...

Milyen ösztöndíj van Kínában amit felvehetek majd?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Eldöntöttem régebben, hogy kínában szeretnék tanulni még pedig sebésznek. De mivel hát nem ingyen van ösztöndíjra szeretnék jelentkezni majd. (Azért majd mert még messze vagyok, hogy egyetemre mennyek :D ) Kerestem, de nem találtam olyat. Egyetlen egy lett volna jó ha az az egyetem benne lett volna...(Ha valakit érdekel ez lett volna: China Scholarship Council (CSC) Scholarships ) Ezért megszeretném kérdezni, hogy van-e olyan ösztöndíj ami mindegyik egyetemre vonatkozik kínában. De ha az egyetem neve is segít itt van: Changsha Medical University.

A válaszokat előre is köszönöm :D

U.i.: Valaki egyszer írta egy hasonló kérdésemben, hogy minden évben változik az is lehet, hogy később lesz ilyen ösztöndíj, de azért biztosra megyek :D

Egyébként nem csak kínai ösztöndíjt keresek hanem akár magyart is írhattok, de mint mondtam annál a kérdésnél azt is írták, hogy nem takar olyan sokat és azt én is láttam ha jól tudom a legkevesebb az 5000 ft/hónap. Javítsatok ha nem így van és tényleg nagyon nagyon köszönöm előre is a válaszaitokat! :D

#ösztöndíj #Changsha Medical University #Milyen van?
2020. júl. 5. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az adott városnak szokott lenni ösztöndíj programja. A teljes tanulmányt nem tudom lehet e belőle finanszírozni, de azért Kínában nem roppan bele az ember. A kaja olcsó, az egyetemi rendszer tényleg szociális alapon működik, és ha nem tier 1 városba megy az ember, akkor a lakhatás se vészes.

Changsha ebből a szempontból okos választás, nem hinném hogy tobzódna a külföldiekben. Nézd meg hogy a város hirdet-e ösztöndíjprogramot. Ennek sajnos Kínaiul kell utánanézni, ez a hátrány.

Kínaiul mennyire beszélsz most?

2020. júl. 7. 11:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Még csak tanulom és csak pinyint eddig csak sajnos... De úgyis megkell meg meg is szeretném főleg hogyha jól tudom HSK4 vizsga is kell hozzá :D
2020. júl. 7. 20:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hajrá :D Én most készülök HSK5-re, de a 6ig meg se állj, az alá nem lehet adni ha tényleg beszélni akarsz.

Meg amúgy nem kell félni a karakterektől. Király hogy lesz egy erős alapod a pinyinnel, de szerintem a karakterek a kínai nyelv legegyszerűbb része, a tónusok sokkal szenvedősebbek (nekem).

Angolul vagy Kínaiul hallgatnál ott?

Amúgy random beirtm a baiduba hogy 长沙奖学金 és eszerint a válasz szerint [link]

A maximum 8000 Yuan ami azért nem olyan bántóan sok, nekem ennyi 2 hónap alatt elment Shanghaiban, plusz hogy ha osztályelső vagy-ami azért valljuk be, esélytelen mivel a Kínaiak irtózatosan keményen tanulnak, kaphatsz jutalomként 2000-1000-500 Yuant ami szép pénz, de megélni megint nem ebből fogsz. Viszont ez az egyetem által folyósított ösztöndíj ha jól értem, kell lennie valami városi ösztöndíjnak is. Legegyszerűbb megkérdezni az egyetemet.

[link] itt sajnos nincs fenn sok minden.

2020. júl. 8. 06:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Szia nagyon szépen köszönöm :D Még majd utánanézek. Egyetemet felkeresni kissé korai nekem mivel még nem vagyok 9.-be se és még csak tanulni kezdtem a nyelvet. :D Köszönöm a biztatást és választ :D
2020. júl. 8. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!