Környező országok egyetemei milyenek?Van amelyiket érdemes megcélozni?
A kolozsvári egyetemen van magyar nyelvű nappalis és levelezős pszichológia alapképzés is (3 éves); s ha azt végigcsinálod, akkor utána nyilván felvételizhetsz egy itthoni mesterképzésre. De persze az ottani alapképzésre is felvételizni kell, és nem tudom, milyen nehéz bejutni. Szerintem írj egy magyar nemzetiségű ottani oktatónak emailt (az egyetem honlapján találsz elérhetőségeket) és kérdezd meg a lehetőségekről. Mindenesetre ha felvesznek, akkor is gond lehet, hogy az adminisztráció ott (ha jól tudom) teljesen románul megy. De erről nyilván egy helybeli tud biztos felvilágosítást adni neked.
Egy másik lehetőség persze, ha beszélsz németül vagy angolul, akkor Nyugat-Európába kimenni. A pszichológiának úgyis az angol az abszolút és megkérdőjelezhetetlen nyelve. De a pszichológia annyira népszerű, hogy általában sehol nem könnyű bejutni, erre számíthatsz.
13
Külföldön is népszerű??
#14: Én Nagy-Britanniában tanultam régebben, s tudom, hogy ott rendkívül népszerű alapszak a pszichológia. Valóságos tömegszaknak számít, de igazából a hallgatók legalább kétharmada semmit nem tud kezdeni vele, hiszen mesterképzés nélkül az alapdiploma keveset ér, a mesterképzéshez viszont a magasra teszik a mércét a bejutásnál. De az egyetemek teremkapacitása korlátozott, így az alapszakra sem vehetnek fel akármennyi hallgatót.
Én teljesen biztosra veszem, hogy a pszichológia mindenütt a világon népszerű szak, hiszen a hétköznapi élet konfliktusai és problémái nagyon sok fiatal figyelmét fordítják pszichológiai kérdések felé. Ehhez képest mondjuk a műanyaggyártás kérdéseivel a legtöbb fiatal ritkán szembesül.
16
Mester nélkül miért ér keveset?
18
Néztem de én sem értem miért
Egy BA diplomával kb ugyanannyi a tudásod
"Egy BA diplomával kb ugyanannyi a tudásod"
Egy frászt. Honnan veszed ezt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!