Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Környező országok egyetemei...

Környező országok egyetemei milyenek?Van amelyiket érdemes megcélozni?

Figyelt kérdés
2020. jún. 30. 06:51
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
50%
Nincs
2020. jún. 30. 07:01
 2/26 anonim ***** válasza:
73%
Szomszédos országok közül Ausztria.Szerintem bécsi egyetemeket érdemes megnézni:)
2020. jún. 30. 07:30
 3/26 A kérdező kommentje:
2-es pozsonyiak?
2020. jún. 30. 08:14
 4/26 anonim ***** válasza:
81%
Ausztria. A többit akkor éri meg, ha mindenképp külföld, de nem akarsz messze menni és nem vagy elég biztos a nyelvtudásodban. (A.k.a. tudsz ott is magyarul csevegni)
2020. jún. 30. 10:07
 5/26 anonim ***** válasza:
84%

Gondolom, elsősorban az erdélyi vagy a komáromi magyar nyelvű egyetemek valamelyikére gondolsz, ugye? Én úgy tudom, ezek nagyjából a magyarországi átlagegyetemek színvonalát nyújtják, ezért pedig nem érdemes akkora távolságokat beutazni, és vállalni a részben idegen nyelvű környezet esetleges adminisztrációs nehézségeit.

Az összes többi egyetem esetében természetesen tudnod kell a fogadó ország nyelvén. Én úgy tudom, hogy Bécsben és Grazban is elég sokan tanulnak, ezek színvonalas helyek, tandíj EU állampolgároknak pedig nincsen. Van, ahol felvételi vizsgán is részt kell venned a túljelentkezések miatt, de van, ahol enélkül is beiratkozhatsz. Viszont Ausztria elég drága ország albérlet és egyéb költségek szempontjából, szóval annyira azért nem olcsó mulatság.

2020. jún. 30. 12:41
 6/26 anonim ***** válasza:
79%
Kerdes hogy mit szeretnel tanulni? Orvosi-gyogyszereszeti egyetem akkor sokkal jobb a Marosvasarhelyi. De van Temesvaron es Kolozsvaron is nagyon jo egyetem. Gondolom Ukrajnaban nem szandekozol tanulni. Szerbiaban nagyon nincsen mit tanulni es ott a Magyarokat nem kedvelik. Szlovakiaban van 1-2 jo egyetem, kerdes mit szeretnel. Ausztria sok egyeteme gyengebb mint sok Magyarorszagi egyetem, viszont sok egyetem van ami szinvonalasabb, viszont koltsegesebb.
2020. júl. 6. 09:08
 7/26 A kérdező kommentje:

6-os köszi szépen

Bölcsészet

2020. júl. 6. 12:31
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha Magyarországon élsz, akkor bölcsészet ügyben miért mennél külföldre? Azt hittem, valami speciálisabb szak miatt kérdezed.
2020. aug. 1. 09:54
 9/26 A kérdező kommentje:

8

Úgy tudom a környező országok egyetemeire könnyebb bejutni

2020. aug. 1. 09:57
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétabban milyen bölcsész szakra gondolsz, amelyre annyira nehéz volna bejutni? Mert én egyedül a pszichológiáról tudok a bölcsész szakok közül, amelyre itthon viszonylag nehéz bejutni; a többire egy kevésbé felkapott hazai egyetemen vagy főiskolán a bejutáshoz egyáltalán nem kell megszakadni. Ha pedig még ezt az alacsony mércét sem tudod vagy akarod megütni az érettségin két tárgyból, akkor hogyan szeretnéd magát az egyetemet elvégezni? Bölcsész szakokkal amúgy is nehéz elhelyezkedni, s kettes-hármasokkal végigbukdácsolni az alacsony munkaerőpiaci értékű alapképzést nem sok értelme volna. Ha ennyire nem megy a tanulás, kár belekezdeni.
2020. aug. 1. 12:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!