Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Amerikában hány évesen kezdik...

Amerikában hány évesen kezdik az iskolát a gyerekek?

Figyelt kérdés
Hobbiból írni szoktam és ahhoz kellene. Főiskolát hány évesen kezdik el és fejezik be, na és az egyetemet? Utánanéztem a netten, de sok mindent nem találtam.
2020. jún. 21. 21:09
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
5 évesen pre-school.
2020. jún. 21. 21:12
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Főiskola és egyetem megkülönböztetés nincs, egyébként nálunk is ugyanakkor kezdik mindkettőt, hisz ugyanúgy érettségi után lehet menni.

Amúgy vannak leírások a neten (egy t-vel) az iskolarendszerről. Azért találsz többfélét, mert vannak apróbb eltérések államok között, illetve a magán- és az állami oktatás között.

Jellemzően érettségi ugyanúgy 18 éves kor körül van, mint nálunk.

2020. jún. 21. 21:16
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Én amerikai levelező társam azt mondta, hogy átlagosan a diakok 17-19 éves kor között kezdik meg a főiskolát. A végzésre meg azt mondta, hogy 22-25 éves kor között, de ez sok mindentől függ.

Remélem tudtam segíteni neked :)

2020. jún. 21. 21:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Első: nem ez volt a kérdés, de azért köszönöm lehet hasznát veszem még. Második: Nem igazán értelek. Nincs megkülönböztetés? Ezt mire érted? Elmennek Fősulira majd egyetemre nem? "Köszi" a kioktatást elgépelés volt, észrevettem csak ugye itt nem lehet javítani utólag. Rengeteget keresgéltem, de nem kaptam sehol olyan választ ami nekem kellett volna. Vagy csak rossz helyen kerestem... Hármas: Szuper vagy, köszi szépen. Ez a válasz kellet.
2020. jún. 21. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

Miért mennének először főiskolára? Ezt itthonra érted, vagy mi? Sehol sincs ilyen. A főiskola más oktatási intézmény, de ugyanúgy felsőoktatás. Valaki vagy főiskolára, vagy egyetemre megy.

Amerikában "college" vagy "university"; mindkettő alapképzéssel kezdődik, aztán lehet továbbmenni (undergraduate és graduate), de ez olyan, mint a BA meg MA itt.

[link]

Amúgy az első választ is én írtam, és mi az, hogy nem ez volt a kérdés? Tisztában vagy vele, mi volt a fő kérdésed? "Amerikában hány évesen kezdik az iskolát a gyerekek?" Amerikában 5 évesen kezdik a pre-school nevű iskolát. Itt már iskolába járnak, írni-olvasni-számolni tanulnak. Ez ISKOLA, a mi fogalmaink szerint, tehát ők 5 évesen kezdik az iskolát. A kérdés pedig pont ez volt.

2020. jún. 21. 21:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Oh értem, ezt nem olvastam sehol. Azt hittem előbb fősuli, utána egyetem ennyivel is okosabb lettem. Nem vagyok ebben jártas, ezért nézek utána a dolgoknak és nem tudok angolul. Igen, ez volt a kérdésem röviden és tömören, lent pedig részleteztem mire vagyok kíváncsi pontosan.
2020. jún. 21. 22:12
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Akkor tanulj meg fogalmazni, és ne a jó válaszokat pontozd le azért, mert később jössz rá, hogy nem is jól kérdeztél.

A "gyerekek" és "iskolakezdés" mégis hogyan akar az egyetemre vonatkozni!? Ez nem részletezés, hanem teljes eltérés az eredeti kérdéstől.

2020. jún. 21. 22:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért kell bunkónak lenni, ettől érzed jól magad? És amúgy nem pontoztam le semmit, minden válaszra zöld kezet adtam csak hogy tudd! Jó gyerekek helyet tinit kellet volna írnom, de nem a megfogalmazással van itt a probléma hanem a stílusoddal. Leírtam a kérdést, lentre meg hogy "Főiskolát hány évesen kezdik el és fejezik be, na és az egyetemet?" Számomra ez egyértelmű volt és a második válaszolnak is. Másnak lehet hogy nem.
2020. jún. 21. 22:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem amit te fősulinak gondolsz azok az ilyen Community college ok, ide általában olyanok mennek akik nem ütötték meg az egyetemi szintet. Lehet extra papírokat, kreditet stb kapni és akkor utána ezzel egyetemre menni.
2020. jún. 22. 06:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként már Magyarországon sincs különbség a főiskola és az egyetem között
2020. jún. 22. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!