Amerikában hány évesen kezdik az iskolát a gyerekek?
Főiskola és egyetem megkülönböztetés nincs, egyébként nálunk is ugyanakkor kezdik mindkettőt, hisz ugyanúgy érettségi után lehet menni.
Amúgy vannak leírások a neten (egy t-vel) az iskolarendszerről. Azért találsz többfélét, mert vannak apróbb eltérések államok között, illetve a magán- és az állami oktatás között.
Jellemzően érettségi ugyanúgy 18 éves kor körül van, mint nálunk.
Én amerikai levelező társam azt mondta, hogy átlagosan a diakok 17-19 éves kor között kezdik meg a főiskolát. A végzésre meg azt mondta, hogy 22-25 éves kor között, de ez sok mindentől függ.
Remélem tudtam segíteni neked :)
Miért mennének először főiskolára? Ezt itthonra érted, vagy mi? Sehol sincs ilyen. A főiskola más oktatási intézmény, de ugyanúgy felsőoktatás. Valaki vagy főiskolára, vagy egyetemre megy.
Amerikában "college" vagy "university"; mindkettő alapképzéssel kezdődik, aztán lehet továbbmenni (undergraduate és graduate), de ez olyan, mint a BA meg MA itt.
Amúgy az első választ is én írtam, és mi az, hogy nem ez volt a kérdés? Tisztában vagy vele, mi volt a fő kérdésed? "Amerikában hány évesen kezdik az iskolát a gyerekek?" Amerikában 5 évesen kezdik a pre-school nevű iskolát. Itt már iskolába járnak, írni-olvasni-számolni tanulnak. Ez ISKOLA, a mi fogalmaink szerint, tehát ők 5 évesen kezdik az iskolát. A kérdés pedig pont ez volt.
Akkor tanulj meg fogalmazni, és ne a jó válaszokat pontozd le azért, mert később jössz rá, hogy nem is jól kérdeztél.
A "gyerekek" és "iskolakezdés" mégis hogyan akar az egyetemre vonatkozni!? Ez nem részletezés, hanem teljes eltérés az eredeti kérdéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!