Egy angliai college-ban avagy online college-ban szerzett diplomák mit érnek magyarországon? Mire honosítják le? Level 3, level 5 és level 7-es szakmáim vannak.
Level 3 az sokminden lehet. Lehet A-level is, ami talán az emelt érettséginek felel meg, de vannak level 3-as szakmák is mindenféle területről. Szakácson és a fodrászon át a informatikus, könyvelő fogászati asszisztensen minden. Ezek általában BTEC szakok. Ha olyan Level 3-as szakot végzel aminek van egyetemi párja, akkor felvesznek egyetemre arra a területre, tehát a Level 3 majdnem minden esetben de az érettségivel egyenlő.
A Level 5 előtt el kell végezni a Level 4-et. Ezeknek szintje 1 éves, vagy akár közvetlen level 5-re is lehet menni osztatlanra, az 2 éves. (Vagy egyből alapképzésre ami 3 éves)
Level 4 HnC - Egyetem első éve,
Level 5 HnD - Egyetem második éve,
Level 6 BSc/Ba - Harmadik év, alapképzés, diplomát ad
Level 7 MSc/Ma - 1 éves az alapképzés után, mesterképzés, mesterdiplomát ad
A szintek egymásra épülnek, tehát lépcsőzni kell. Ha Level 7-et végeztél, akkor az azt jelenti hogy már volt előtte egy BSc/BA (régen főiskolai) diplomád.
Ja neem, ez teljesem más. Ez szerintem egy ilyen professional course, ami arra jó, hogy az önéletrajzba betegyük és látja a munkáltató, hogy tanulgatsz magadtól és nem porosodik be a tudásos.
Ez nem tudom milyen level 7 lehet, de ez talán még csak nem is államilag elismert.
A rendes oktatásban a level 7 az azt jelenti, hogy érettségivel lediplomázol, majd utána még mész mesterképzésre ami +1-2 év. Maga a mesterképzés a level 7.
Amit linkeltél, az szerintem a provider által megadott nehézségi szint lehet, amit ők rangsoroltak be maguktól, de ez teljesen más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!