BME Budapesten drága?
A koli általában olyan 10k körül van, attól függ, hogy melyik koliban. A schönerz a legolcsóbb, ami 9 ezer valamennyi.
A kaja attól függ, hogy mit szeretnél enni. Ha csak életben akarsz maradni, akkor olcsó, ha szeretnél változatosan enni, akkor kicsit drágább.
Az egyetem mellett van a stoczek menza, ahol kb. ezer forintból lehet rendes adag kaját kapni. Az egyetem egy jelentős része odajár. :D
Nekem ezzel nincs tapasztalatom, mivel bejárok, viszont azt mondanám, hogy 50k-nál nem lehet több. És ebbe szerintem minden benne van. Koli, kaja, bérlet. Persze ezt úgy számoltam, hogy hétvégére haza mész.
A 2. félévtől meg lehet tanulmányi ösztöndíjat kapni. Ha nagyon jó jegyeid vannak, akkor 25-30 ezret is.
azért a bőven 50k azt cáfolnám: oda járok a koli már nekem nem fér annyiba bele
egyébként a bercsényi 11650 havonta
50ből kijön a kaja úgy, hogy főzök magamra, csak néha eszek kajáldában, 2 hetente hazajárok, plusz még alap tisztálkodószerek is kijönnek belőle, meg a bérlet
viszont ha vennék ruhát mondjuk akkor az már nem(nyilván azt nem veszek hetente, de azért néha kell)
én 50-et kapok otthonról, plusz a kolimat is kifizetik mert azt a neptunba kell külön utalni ráadásul az nem feltétlen havi kiadás mert kb a 2. hónapban kiírják mindet és akkor visszamenőleg is kell, plusz ha akarod előre is be lehet és akkor nem kell havonta figyelni a határidőket
ha kell ruha, moziba akarok menni, túl sok pénzt elittam ezért el fogy a pénzem akkor azt ösztöndíjból pótolom
pontosan 4,7es átlagra kapok 30ezer forintot
éhenhalni pont elég (BME épk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!