Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha a szüleim nem váltak el,...

Ha a szüleim nem váltak el, mivel nem voltak házasok, de nem mentek a bíróságra elhelyezés végett, de valami papírt kell erről mutatnom, hogy anyukám a gondviselőm, akkor mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Nyelvi táborba fogok menni nyáron, és apukámmal abszolút nem tartjuk a kapcsolatot.

A regisztrációt alá kell írnia két szülőnek, válás esetén pedig kell egy határozat arról, hogy az a fél írja alá a papírt, akié a felügyeleti jog.

Na most mint mondtam, nálunk ilyen papír nincsen, nem is volt.

Valaki tud erről valamit? Egyébként már nagykorú vagyok, nem tudom, ilyenkor mennyit számít.

2020. márc. 10. 18:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nagykorukent (ertsd: 18 eves korod utan) nincs semmifele szuloi felugyeleti jog, mirol beszelsz?
2020. márc. 10. 18:33
 2/3 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert tanulok még.

Az iskolám recepcióján megkérdezem, de ott is azt mondták hogy fogalmuk sincs ilyenkor mi van.

Hiába vagyok nagykorú, az iskolában sem rendelkezem mindenről, van, amit csak anyukám írhat alá, pl ez a papír.

De meg kellett adnom a gondviselőimet, ahova csak anyukámat írtam.

Viszont meg kell indokolni, hogy miért csak egy gondviselő írja alá a regisztrációs lapot.

2020. márc. 10. 18:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg szerintem a tábor szervezőjétől.

Lehet, hogy úgy is jó, hogy eleve gondolom a születési adataid (dátum) ott lesznek a papíron, tehát láthatják , hogy már betöltötted a 18-at, valamint pl lehet, hogy már te is aláírhatod; és mi lenne, ha anyukáddal ketten írnátok alá, tehát te írnád alá a saját neveddel apukád helyett, mert már úgyis elmúltál 18. És akkor anyukád neve is lehet, hogy már nem is kéne. Mintha anno, mikor érettségiztem, akkoris az aki már nagykorú volt a jelentkezési lap kitöltésekor, már ő is aláírhatta magának egyedül, a saját nevével, nem kellett, hogy szülők aláírják, hanem tudhatta ő egyedül is szerintem, ha akarta.

2020. márc. 20. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!