Hogyan lehet külföldre bejutni ilyen határidők mellett?
Figyelt kérdés
Több helyen február-március a határidő és elvárják a jegyeket esetlen az érettségit. De nekem akkor még nincs meg a 4 év jegye, se az összes érettségi.2020. jan. 1. 22:42
1/4 anonim válasza:
Honnan veszed, hogy elvárnák az összes középiskolai jegyet és az érettségit már a februári jelentkezéskor? Egészen biztosan tévedsz, hiszen külföldön is késő tavasszal és nyáron vannak az érettségik, és ott is rögtön középiskola után mennek általában egyetemre a diákok. Ugyanaz a procedúra, mint itthon, hogy jelentkezni most télen kell, az év végi jegyeket és az érettségit pedig nyár elején kell elküldeni külön. A felvételi döntést nyáron hozzák meg az érettségi eredmények és az esetleges szóbeli felvételi beszélgetés alapján.
2/4 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy sok helyen ha tetszik nekik a motivációs levél visszajeleznek érettségi előtt,hogy xy tantárgyakból milyen jegyeket várnak el tőled. Ha azokat teljesíted,akkor úgy is veheted,hogy fel vagy véve.
3/4 anonim válasza:
Meg kell adni hogy milyen jegyre számítasz és az alapján adnak egy ajánlatot hogy ha ez és ez tényleg meg lesz akkor felvesznek. Úgymond egy feltételes felvételt nyersz. Aztán amikor tényleg meg kapod a jegyet majd az alapján változik át tényleges felvételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!