Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Angliában mire elég a havi...

Angliában mire elég a havi 500 font, ha a szállásom ki van fizetve?

Figyelt kérdés
2019. nov. 28. 22:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy főre ki lehet hozni a kaját heti 50 fontból, úgy hogy otthon főzöl és nem éttermekbe jársz. Vagyis ez £200/hó. Marad £300-ad, ebből meg kell oldanod az utazásokat (ha kell), a számlákat (ha van; rezsi, internet stb), az öltözködést, a kiruccanásokat 1-1 hétvégére. És persze a többi, azt neked kell tudni mikre kell vagy mikre szoktál költeni.

Megélni meg lehet belőle, de félretenni nem biztos hogy fogsz tudni.

2019. nov. 30. 02:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Bentlakásos campuson lennék, számlák nem lennének. Igazából csak kaja + fénymásolás + könyvek + szórakozás
2019. nov. 30. 19:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a könyvekre és a nyomtatásra kéne külön fizetned. Legalábbis nálunk nem kell egyetemen. Minden könyv ami kell megvan pdf-ben, nyomtatni meg mindenki korlátlanul nyomtat, az ID-d leolvasása után a nyomtatón.

Akkor igazából csak a kajára, szórakozásra és ruházatra kell fizetned, simán elég lesz a havi 500 font. (Saját zsebből egyébként, vagy maintenance loan? Csak a követelmények miatt kérdem)

2019. nov. 30. 20:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Saját zseb.
2019. nov. 30. 21:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól is függ persze hogy hol Anglián belül. Nagy városba drágább a megélhetés, de 500 ból szerintem még Londonba is ha szűkösebben is de megélsz. Könyvet általában nem kell venni, nyomtatás is ingyenes szokott lenni.
2019. dec. 1. 17:23
 6/7 A kérdező kommentje:
NI number szükséges albérlethez?
2019. dec. 1. 20:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom a diákhitel megigénylésére is kell az NI szám, vagy az is elég ha felmutatod, hogy folyamatban van a megszerzése.

Nekem nem kellett ezzel kínlódnom mert fiatalkorom óta kint élek és amikor betöltöttem a 16-ot, automatikusan kiküldték.

De nem bonyolult a megszerzése, csak egy időpontot kell kérj az interjúra. Ha tudják hogy egyetem miatt kell, akkor nem szemétkednek úgysem. (Mert ismerek olyat akivel nagyon flegmák voltak, és volt aki meg sem kapta, de egyetem miatt okés lesz.)

2019. dec. 1. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!